…
…
…
…
22 Mart 2022, Salı İskenderun, Hatay

İskenderun'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda erkeklere yönelik farkındalık çalışması gerçekleştirildi.


Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda gerçekleştirilen programda “Bakanlığımız çalışmaları, aile içi iletişimin eşler arasındaki ilişkiye ve çocuklar üzerindeki etkileri, iletişim kalıpları ve doğru iletişim yöntemlerinin kullanımı, ülkemizdeki kadına yönelik şiddetin durumu, şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, şiddeti öğrenme süreçleri, şiddetle başa çıkmaya yönelik pratik öneriler, şiddetle mücadelede yapılması gerekenler ve bildirim yükümlülüğü, Alo 183 ve 112 destek hatları, şiddetle mücadeleye ülkemizin verdiği önem, şiddet mağduruna ve uygulayana yönelik sunulan koruyucu önleyici ve rehabilite edici çalışmalar” hakkında bilgi verilmiştir.

İskenderun Belediyesi 4 nolu sosyal tesis ve yoğunlukla yabancı uyruklu vatandaşların hizmet aldığı Uşşaki Vakfında, Antakya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Uzman Sosyal Çalışmacı Kenan Kabakulak’ın sunumuyla ve profesyonel tiyatro ekibinin ele alınan konuları canlandırdığı sahne gösterileriyle düzenlenen program soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.

https://www.facebook.com/hatayailesosyal/videos/1025802178351030