…
…
24 Mart 2022, Perşembe İskenderun, Hatay

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi tarafından ilimizde Koruyucu Aile Hizmet Modelinden yararlanan ailelere “Aile ve İnternet” konulu seminer verildi.


Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı kapsamında İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ilimizde Koruyucu Aile Hizmet Modelinden yararlanan ailelere yönelik   “Aile ve İnternet” konulu seminer verildi.

Aile ve İnternet konulu seminerde dijital aile için temel kavramlar ve tanımlar, bir aile nasıl dijital aile olur, çocuk ve gençte dijital vatandaşlık algısı nasıl oluşturulur, aile, sosyal ağlar ve dijital oyunlar, dijital oyunların derecelendirilmesi ve sınıflandırılması, aile ve cep telefonları, ailenin çocuk ve gençle iletişimi, bilişim, internet ve iletişim hukuku konularında bilgi verildi.

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime 15 aile katılım göstermiştir.  İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Burcu Horoz tarafından verilen seminer soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.