…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Temmuz 2022, Cuma Antakya, İskenderun, Hatay

İlimizde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlamaları Yapıldı.


Antakya,

Korunma altına alınan çocukların aile ortamında bakılmalarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi yaygınlaştırılması ve koruma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının artırılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılında yayımlanan Genelge ile 30 Haziran Gününün ülkemizde “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Antakya Milli İrade Parkında koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızın katıldığı törenle yapılan kutlamada, bando ekibi ile farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Sebahattin Büyüktelli, Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, koruyucu aile birimi ve kuruluşlarda görev yapan personeller, çocuk evlerinde kalan çocuklar ile Antakya Milli İrade parkı içerisinde program düzenlenmiştir.

İl Müdür Vekilimiz Sayın Sebahattin Büyüktelli günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında “Hızla değişen ve gelişen dünyada yaşamaktayız, çocuklarımızdan bazıları devlet korumasına ihtiyaç duymakta, bu sebeple çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Devletimiz çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılasa da, anne-baba sevgisi eksik kalmaktadır. Bu eksikliği de sizler tamamlıyorsunuz.

Siz koruyucu ailelerimizin bundan sonraki desteklerini daha da görmek istiyoruz, çevrenizdeki kişilere koruyucu aile hizmetini açıklayın, bilgilendirin, sizlerin katkılarıyla amacımıza daha çabuk ulaşıp, sıcak yuvalara kavuşacak çocuklarımızın sayısının hızla artacağına inanıyoruz. Bazı çocuklar kalpten doğar can bağı ile gelişir. Sizden can bağı olmanızı bekliyoruz.

Hatay ilimiz koruyucu aile sıralamasında Türkiye’de 6. Sıradadır. Bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak güçlü aile, güçlü toplum bilinci ile hareket ediyor, koruyucu ailelerimize her türlü desteği veriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış konuşmalarında “Kızılay olarak Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün verdiği emeklerin farkındayız ve her zaman destekleyeceğiz. Çocukların topluma kazandırılması amacıyla herkesin çaba sarf etmesi gerekir, biz de Kızılay olarak her daim Sosyal Hizmetlerin yanındayız” ifadelerinde bulundu.

Ardından Hatice Kuş ve Osman Ovacıklı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen çocuk evleri koromuzun eğlenceli şarkıları ile program devam etti. Program süresince kurulan stantta koruyucu aile tanıtım broşürleri dağıtıldı. Program sonrasında çocuklara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

İskenderun,

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi koordinatörlüğünde de İskenderun Belediyesi, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanlığı işbirliği ile İskenderun Kaymakamı Dr. Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman’ın katılımıyla koruyucu ailelere ve çocuklara tekne gezisi düzenlenmiştir.