…
24 Nisan 2020, Cuma Antakya, Hatay

İl Müdürümüzün Ramazan Ayı Mesajı


İslam âleminin özlemle beklediği rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.

Ramazan-ı Şerif, ibadet ve sabrın yoğunlaştığı mukaddes bir aydır. Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında nefsani talep ve hırslarından uzaklaşır, Yüce Allah'ın rızasını kazanma çabasına gireriz. Dualarımızla, tövbelerimizle ve ibadetlerimizle geçireceğimiz bu güzel ay, nefsimizi terbiye etmek ve kötülüklerden arınmak, ahlaklı ve erdemli insan olabilmek için en büyük imkândır.

Oruç ve sabır ayında dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile birlik beraberliğimiz güçlenir, manevi bir coşku yaşanır. 

Bu sene iftar sofralarında beraber olamasak da, dualarımızla manevi bir bağ kurabiliriz. Bu sabır ayında kendimizi ve çevremizi hastalıktan korumalı, dayanışma içinde olmalıyız.

Yüce Allah’tan bizleri huzur, birlik, beraberlik, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu nice ramazanlara kavuşturmasını, tüm hastalarımıza şifa vermesini, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.

Ali SANDIKÇI
İl Müdürü