…
28 Ekim 2020, Çarşamba Antakya, Hatay

İl Müdürümüzün Mevlid Kandili Mesajı


19 Kasım  Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Bu anlamlı geceyi içine alan haftayı da teması  “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlenen“Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlayacağız.  

Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV), örnek ahlakı  ile bizlere her zaman ışık olmaktadır. O, güzel ahlakı ile henüz Peygamberlik müjdelenmeden önce bile herkesin takdir ve beğenisini alan eşsiz bir kişiliğe sahipti. Bu yüzdendir ki Peygamberlik dönemi öncesinde bile kendisine “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” denilmekteydi. Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (SAV), sadece sözleriyle değil davranışlarıyla da tüm insanlığa, iyi bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir. 

Dünyada huzur, kardeşlik ve barışın hakim kılınması için bizler de, Peygamber Efendimizin  güzel ahlakını örnek alarak O’ nun izinden gitmeliyiz. Kendisine düşmanca davrananlara karşı bile merhametli davranan Yüce Peygamber, şüphesiz barış ve kardeşliğin en büyük sembolüdür. 

İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesi dileğiyle, Milletimizin ve İslam âleminin “Mevlid Kandilini” ve “Mevlid-i Nebi Haftasını” tebrik ediyor, bu mübarek gecede ve haftasında yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.


Ali SANDIKÇI
Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü