…
…
27 Mayıs 2022, Cuma Antakya, Hatay

Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan bireylere “Dijital ve Finansal Okuryazarlık” konulu seminer verildi.


Dijital teknoloji, iletişimden finansal işlemlerine, alışverişten sağlık sorunlarına kadar her alanda yaşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmakta, bağımsız bir yaşam sürmelerine ve aktif bir yaşlanma dönemi geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Böylece dijital teknolojiye erişebilen yaşlı bireylerin yaşam kaliteleri artarak daha bağımsız ve daha sosyal katılımlı hale gelebilmektedir.

Özellikle fiziksel sosyalizasyonun sağlanmasında zorluklar yaşandığı bu dönemde dijital teknoloji yaşlı bireylerin sosyalleşmesinde daha önemli olmakla birlikte maddi ve manevi ihtiyaçların çevrimiçi sağlanması zorunluluğu da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanımaları, öğrenmeleri ve kullanmaları önem arz etmektedir.

Bu bağlamda Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 29 yaşlı bireylere  “Dijital ve Finansal Okuryazarlık” konularında bilgi verilmiştir. Soru-cevap bölümü ile sonlandırılmıştır.