…
…
…
…
…
…
…
…
23 Şubat 2022, Çarşamba Ankara, Türkiye

Erişilebilirlik Logosu'nun tanıtımı yapıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Birleşmiş Milletler tarafından tasarlanan ve engelliler için erişilebilir olan bina, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve ürünleri göstermek için oluşturulan Erişilebilirlik Logosu'nun tanıtımı yapıldı.

Bakanlık tarafından, mekan ve hizmetlere, bağımsız ve güvenli ulaşılabilmesini ifade eden "erişilebilirlik uygulamaları"nın görünürlüğünün artırılması amacıyla hazırlanan erişilebilirlik logosuna ilişkin tanıtım toplantısı online olarak 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Müdürlüğümüz toplantı salonunda Erişilebilirlik belgesi alan kurum yetkililerinin katılımıyla, Bakan Yardımcımız Fatma Öncü ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç başkanlığında Erişilebilirlik Logosu'nun tanıtımı yapıldı. Toplantının ardından İl Müdürümüz, Erişilebilirlik belgesi alan kurum yetkililerine Erişilebilirlik Logosu'nun bulunduğu bayrağı teslim etti. 

Erişilebilirlik logosu, engelliler için erişilebilir olan bina, açık alan kullanımları, toplu taşıma araçları ile erişilebilir olan ürünleri göstermek için oluşturulmuştur. Fiziksel erişimin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimi de kapsamaktadır. Logo, denetim sonucu 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazananlar tarafından bayrak, tabela, etiket gibi görünür alanlarda, broşür, kartvizit gibi basılı materyaller ile tanıtım ve reklam malzemelerinde kullanılabilecektir. Erişilebilirlik logosu ile erişilebilirlik artık daha görünür olacak.

Erişilebilirlik Logosu’nun özellikleri

Logodaki simetrik figür ve daire şekli küresel erişimi ve toplumu oluşturan bireyler arasındaki uyumu temsil ediyor. Kolları açık insan figürü, farklı özelliklere sahip insanların tümünün kapsanmasını sembolize ediyor. Logodaki kafa bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği ve kolların açık olması herkesi kapsayıcılığı anlatıyor.