…
18 Nisan 2022, Pazartesi Hassa, Hatay

Hassa/Aktepe Emir Sultan Kadın Kuran Kursu yararlanıcılarına ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’’ konulu seminer verildi.


Hassa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Hassa/Aktepe Emir Sultan  Kadın Kuran Kursu Yararlanıcılarına ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’’ konulu seminer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Programı kapsamında düzenlenen seminerde katılımcılara ‘’Erken Yaşta Evliliğin ve Zorla evliliğin ne olduğu, kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, çocukların aile içi şiddetten öğrendikleri, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmaların neler olduğu, ASHB il müdürlükleri ve  sosyal hizmet  merkezlerinin şiddet mağdurlarına ne gibi hizmetler sundukları’’  konularında bilgi verilmiştir.

Hassa Sosyal Hizmet Merkezi’nde Sosyolog olarak görev yapan Emine Ay  tarafından  verilen eğitime toplamda 14 kişi katılım sağlamıştır. Eğitim, Hassa/Aktepe Emir Sultan Kadın Kuran Kursu Yararlanıcılarına verilmiş olup düzenlenen eğitim soru–cevap bölümü ile son bulmuştur.