…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2023, Salı Antakya, Hatay

19 Eylül Gaziler Günü Antakya Anıt Meydanı’nda Büyük Bir Gurur ve Coşku İle Kutlandı


19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Antakya Anıt Meydanı’nda program düzenlendi. Programa Valimiz Mustafa MASATLI ile birlikte İl Protokolümüz, Kurum Müdürlerimiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Ramiz BAKIR ve Gazilerimiz de katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’mızın söylenmesiyle devam etti. Akabinde Gazilerimiz adına konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Ramiz BAKIR, gaziliğin büyük bir onur olduğunu dile getirerek “Bin canımız da olsa bu vatan için hepsini vermeye hazırız. Bizlere emanet edilen mukaddes vatanımıza canımız pahasına hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktayız.” dedi.
 
Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Valimiz; “19 Eylül, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin özgürlüğü için canlarını hiçe sayarak büyük fedakârlıkta bulunan kahraman gazilerimizi onurlandırma, onların aziz hatıralarını yâd etme ve onlara şükranlarımızı bir kez daha ifade etme günüdür.” diyerek günün önemine dikkat çekti.

Bir milletin büyüklüğünün, sahip olduğu tarihi olaylar, verilen mücadeleler ve bu uğurda can vermesini bilen insanlarının varlığıyla kaim olduğunu söyleyen Valimiz konuşmalarına şöyle devam etti: “Şehit ve Gazilerimiz; vatan sevgisinin, bağımsızlığın ve kahramanlığın en yüce temsilcileridir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz asil Türk Milleti, tarih boyunca vatanı, bayrağı, inancı ve tüm mukaddesatı için canını bir an bile düşünmeden feda etmesini bilmiştir. Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu güzel vatanımız, şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı en kutsal emanettir.  Bu mukaddes emanetin ehemmiyeti, günümüz dünyasında ve yaşadığımız coğrafyada her geçen gün kendini daha net hissettirmektedir. Tüm hassasiyetimizle bu emaneti; şehit ve gazilerimizden devraldığımız aynı ruh, aynı inanç ve aynı kararlılıkla koruyup gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir vatan bırakmak hepimizin en öncelikli görevidir.” 

vatanımızı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimiz ile ailelerinin de Devletimizin emanetinde olduğuna vurgu yapan Valimiz,  Devlet olmanın büyüklüğü ve vefasının bir gereğidir bu, diyerek şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde gazilerimizin kahramanlıkları ve vakur duruşu, bizlere ve sonraki nesillerimize de ilham kaynağı olacak ve vatanımızı aynı hissiyatla daha ileriye taşımanın yol ve çarelerini bulacağız. Millet olarak kutlu bir yolun neferleriyiz.” 

Valimiz, Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömür dileyerek konuşmalarına son verdiler.

Daha sonra Valimiz, hâzirûnla birlikte, Antakya ilçemize bağlı Karlısu Mahallesi’nde ikamet eden, 22.04.2022 tarihinde Pençe-Kilit Harekatı’ndan yaralanarak Gazi olan Pyd. Uzm. Çvş. Süleyman Yusuf YILMAZ ve ailesini ziyaret ettiler. Duygulu anlar yaşanan ziyarette Gazimize hitaben Valimiz: “Sizler, bu toprakları ölümüne savunarak Vatanımıza halel gelmemesi için mücadele ettiniz. Gelecek nesillerimiz de sizlerin bu kahramanlığınızdan ilham alarak vatanımıza sahip çıkacaklardır. Vatan size minnettardır.” dedi.