…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Antakya, Hatay

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimiz Saygıyla Anıldı


Tarihimizin en büyük ve anlamlı zaferlerinden biri olan ayrıca tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirten destanı tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü münasebeti ile il merkezinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi. İlk tören saat 10.00'da Antakya Şehitliği’nde yapıldı.

Düzenlenen törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Garnizon Komutanı Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Sakin, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan, İl Müdürümüz Ali Sandıkçı katıldı.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen program, Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemine binaen hazırladıkları oratoryo gösterisinin ardından Muhammed Parlak’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle son buldu.