…
06 Ekim 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Sivil Toplum Buluşmaları Yarın Kadın Temasıyla Ankara’da Başlıyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması, yeni hizmet modellerinin ortaya çıkarılması ve uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi amacıyla düzenlenecek Sivil Toplum Buluşmaları Bakanımız Derya Yanık’ın katılımıyla yarın Ankara’da başlıyor.

Sivil Toplum Buluşmaları, dört ilde, farklı temalarda ulusal bazda düzenlenecek. Buluşmaların birincisi yarın kadın temasıyla Ankara’da gerçekleştirilecek. Ayrım gözetmeksizin kadın alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK)  programa davet edildi.

İki oturum şeklinde gerçekleşecek olan toplantının ilk oturumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, açılış konuşması yapacak. Yanık’ın konuşmasının ardından STK temsilcileri, Bakanlık ile sivil toplum işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşlerini sunacak.

İkinci oturumda ise; kadın alanındaki uygulamaların güçlendirilmesine ilişkin istişareler gerçekleştirilecek, STK’ların önerileri alınacak ve değerlendirilecek. 

4 farklı temada gerçekleştirilecek Sivil Toplum Buluşmalarının sonunda sosyal amaçlı vakıf, dernek ve diğer STK’ların da işbirliğinde Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı oluşturulması hedefleniyor.

Sivil Toplum Vizyon Belgesi, Bakanlık tarafından geliştirilecek olan orta ve uzun vadeli stratejileri içerirken; Eylem Planı ile de stratejilerin uygulanmasının izlenmesi, gerekli araştırma, analiz ve değerlendirme çalışmalarının yapılması sağlanacak.