…
…
…
25 Temmuz 2023, Salı Kırıkkale-Türkiye

Kırıkkale’de Kadınlara Medya Okuryazarlığı Eğitimi Verildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Belediyesi işbirliğinde kadınlara yönelik dijital medya okuryazarlığı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında eğitimler verildi.

Kırıkkaleli kadınların üretim ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra sosyalleşmelerini sağlamak için kurulan Kırıkkale Mahalle Konaklarında eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Belediyesi işbirliğinde kadınlara yönelik dijital medya okuryazarlığı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında eğitimler verildi.

Dijital medya okuryazarlığı başlığı altında, dijital dünyanın dönüşüm süreci, dijital güvenlik önlemleri, dijital pazarlama konuları yer alırken, kadınların dijital teknolojileri kullanırken bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilme becerilerini artırarak yeni medya ve iletişim ortamlarıyla etkin bir şekilde etkileşim kurmaları amaçlandı.

Mahalle konaklarındaki atölyelerde katılımcı kadınlara yönelik medyanın kullanımı konusunda bilinç kazandırılması imkânı sunulurken ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda KADES uygulaması ve diğer hususlarda da bilgiler verildi.