…
…
…
…
18 Mayıs 2023, Perşembe Ankara-Türkiye

Depremzede aileler "Geleneksel Aile Etkinliği"nde buluştu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "Aile Haftası" dolayısıyla depremzedelerin katıldığı "Geleneksel Aile Etkinliği" düzenlendi.

Ankara Konağı’nda düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran devletin depremzedelere hizmete devam edeceğini söyledi.

Bir toplumda aile ne kadar güçlü ve huzurluysa toplumun da o kadar güçlü ve huzurlu olduğunu dile getiren Duran, sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir aile kurumunun sağlıklı bir toplumun en temel bileşeni olduğunu kaydetti.

Politikalarını şekillendirirken aileyi temel aldıklarını belirten Duran, "Bu bakışla geleneksel değerlerimizi, kültür mirasımızı, tarihi ve manevi değerlerimizi yol haritası olarak kabul ediyoruz. Toplumsal ve kültürel değerlerimizi, hizmetlerimizin oluşumuna ve işleyişine yansıtıyoruz." dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin Türkiye'nin birbirine ne derece bağlı bir aile olduğunu yeniden gösterdiğini kaydeden Duran, deprem sonrası yaraların sarılması için bakanlık olarak hep sahada olduklarını anlattı.

"2. Geleneksel Aile Etkinliği" ailelere hediye takdimiyle sona erdi.