…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Eylül 2023, Salı Van-Türkiye

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Van'da 100 Aile Destek Merkezi’nin Açılışını Yaptı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplumsal hayatta kadınların hak ettikleri refah seviyelerine ulaşmalarını sağlamanın en temel görevlerinden biri olduğunu belirterek, “Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek, ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkündür. Artık kadınlar, karar alma süreçlerinden akademik alanlara, siyasetten spor dünyasına kadar birçok alanda daha belirgin bir rol oynuyor. Kendi yeteneklerini değerlendirmeyi öğrenen kadınlar büyük başarı hikayelerinin de kahramanları oluyorlar” dedi.

Bakan Göktaş, bir takım ziyaretler ve açılışlar gerçekleştirmek için gittiği Van’da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada kentte aile ve sosyal politikalar alanında yapılan hizmetler hakkında bilgi alan Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Göktaş, ilk kez geldiği Van'da kendisine gösterilen sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti.

Bakan Göktaş, farklı medeniyetlerin tarih boyunca barış içinde yaşadığı Van'da barış ve huzuru sürdürmek için mücadele ettiklerini belirterek, "AK Parti iktidarları boyunca birçok başarı elde ettik. Türkiye, 21 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir noktaya geldi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da birçok hizmet yaptık. Van depreminden sonra kısa sürede 32 bin TOKİ konutunu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bunlar, gerçekten partimizin yüz akı hizmetlerdir." diye konuştu.

AK Parti olarak 21 yıldır millet için durmadan, yorulmadan mücadele ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu gerçekleştirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

"AK Parti bir icraat partisidir"

Bakan Göktaş, teşkilat üyelerinin gece gündüz, "of" bile demeden çalışmaya devam ederek hizmetleri gerekli yerlere götürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Van'da farklı başlıklarda da çalışıyoruz. 7 sosyal hizmet merkezimiz var. Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinden faydalanan depremzedelerimiz var. Van'da 14 Çocuk Evimiz var. Toplam kapasitemiz 82, bu evlerimizde de 73 çocuğumuz kalıyor. Çocuk Evleri Sitemiz var. Çocuklarımız için 2012'den bugüne kadar 250 milyon liranın üzerinde harcama yapmışız. Sosyal Ekonomik Destek Programı kapsamında ailesinin yanında destek verilen çocuk sayımız 4 bin 553. Bakanlığımıza bağlı 60 kapasiteli bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 356 kapasiteli 2 özel engelli bakım merkezimiz var. Van'da, 79,5 milyon liralık yatırım çalışması devam ediyor. Tamamlanan proje tutarı 16,7 milyon lira. Kasım ayı içinde Özalp ilçesinde sosyal hizmet merkezinin açılışı olacak. Onun müjdesini vereyim. Başkale ilçesinde belediye tarafından Bakanlığımıza tahsis edilen bina, sosyal hizmet merkezi olarak kullanılacak. Türkiye'de ikinci olacak 'Van Sosyal Hizmet Kampüsü' 67 bin 961 metrekarelik alana inşa edilecek ve temelini bugün atacağız. AK Parti, bir icraat partisidir. Bir hizmet ve proje partisidir."

Salgın gibi küresel sorunun bütün ekonomileri yerle bir ettiği dönemden sonra "asrın felaketi"ni yaşadıklarını anlatan  Bakan Göktaş, depremin ne olduğunu en çok Vanlıların bildiğini ifade etti.

Deprem sonrasında tüm kurumların, personelleriyle gece gündüz canla başla çalıştığını vurgulayan Bakan Göktaş, "Depremden zarar gören bütün illerimizin yaralarını en hızlı şekilde sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Böylesine zor bir dönemden geçtiğimiz seçimlerde teşkilatımız büyük bir özveriyle çalıştı. Nihayetinde Cumhurbaşkanımızı bir kere daha hak ettiği yerde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bunda her bir teşkilat mensubumuzun emeği çok fazla." dedi.

 "Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var"

Bakan Göktaş, yerel seçimlere de değinerek, çok çalışarak Van'da seçimlere katılım oranını artırmaları gerektiğini söyledi.

Sıkı çalışarak Türkiye Yüzyılı'nın bir hayal olmadığını herkese göstereceklerini vurgulayan Bakan Göktaş, şunları kaydetti: "Van'a geldiğimde şunu fark ettim, teşkilat uyum içinde çalışıyor. Her biriniz birbirinizle saygı, sevgi ve huzur içinde çalışıyorsunuz. Halkımız bize güveniyor. Bu güvenin boşa olmadığını gösterelim. Ekmeğimizin, tuzumuzun, kaderimizin ortak olduğunu gösterelim. Elini sıktığımız, evine gittiğimiz, iş yerinde ziyaret ettiğimiz her vatandaşımıza, zorlukları beraber aşacağımızı gösterelim. Milletimizin tek isteği var, AK Parti teşkilatımızı sahada, yanında görmek. Komşularımızın, arkadaşlarımızın, akrabalarımızın ellerini samimiyetle tutalım. Gözlerinin içine samimiyetle bakalım. Hizmetlerimizi, yaptıklarımızı çok iyi anlatmamız lazım. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde gösterdiğimiz başarıyı yerel seçimlerde de gösterelim. Biz birbirimize yakın olursak, seçmen de bize yakın olur. Tüm teşkilatımız, her bir teşkilat mensubumuz el ele, gönül gönüle seçmene gidelim. Bugün yaptığımız gibi önümüzdeki süreçte de küskünlükleri, kırgınları bir kenara bırakalım, bir dava ile aynı çatı altında el ele yürümeye devam edelim. Bize yakışan bir kardeşlik dayanışmasıdır."

Bakan Göktaş, daha sonra Millet Bahçesi'nde kadın kooperatiflerinin satış ofislerini ziyaret etti.

13 ilçeye 100 Aile Destek Merkezi

Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerinin satış ofislerini ziyaret ettikten sonra 100 Aile Destek Merkezinin (ADEM) açılış törenine katıldı.

Van'ın 13 ilçesinde 100 ADEM'in açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, kadınlarla ilgili hizmetlerin temel amacının kadınların güçlendirilmesi ve toplum içinde statülerinin iyileştirilmesi olduğunu vurguladı.

Toplumsal hayatta kadınların hak ettikleri refah seviyelerine ulaşmalarını sağlamanın en temel görevlerinden biri olduğunu anlatan Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

"Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek, ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkündür. Artık kadınlar, karar alma süreçlerinden akademik alanlara, siyasetten spor dünyasına kadar birçok alanda daha belirgin bir rol oynuyor. Kendi yeteneklerini değerlendirmeyi öğrenen kadınlar büyük başarı hikayelerinin de kahramanları oluyorlar."

 "Bu yıl 610 Aile Destek Merkezi için 1,3 milyar lira kaynak tahsis ettik"

Çalışma hayatıyla kadınların sosyal hayata katılımı ve sosyalleşme konularında sundukları hizmetleri çok önemsediklerini dile getiren Bakan Göktaş, ADEM'lerin eğitimden sosyal etkinliklere, kültürel faaliyetlerden spora kadar sosyalleşme açısından büyük bir fırsat sunduğunu aktardı.

ADEM'lerde, aile içi iletişim, bebek bakımı gibi sosyal konuları ele alan kurslar verdiklerini anlatan Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda, kültürel becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar için bağlama, gitar, ebru, boyama gibi kurslar da düzenliyoruz. Mesleki alanda kendilerini geliştirmek isteyen kadınlara aşçılık, pastacılık, kuaförlük gibi mesleki beceriler kazandıracak kurslar sunuyoruz. Ülkemiz genelinde bu yıl 610 Aile Destek Merkezi için 1,3 milyar lira kaynak tahsis ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Türkiye Yüzyılı ülkemizin her köşesinin kalkındığı, hizmetlere ulaştığı bir yüzyıl olacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız için sunduğumuz sosyal yardım ve hizmetlerin kapsamını sürekli genişletmeye devam ediyoruz. Toplumun refahını artırmaya ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmaya kararlıyız. Bugün 13 ilçede açacağımız 100 Aile Destek Merkezimizin, Van'a büyük bir değer katacağına inanıyorum."

Van'daki programları kapsamında Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde Aile Destek Merkezlerindeki kadın kursiyerlerin yaptığı ürünleri inceleyen Göktaş, görevlilerden ve kadınlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Van için özel bir yapının temellerini atıyoruz"

Ardından Edremit ilçesinde Sosyal Hizmet Kampüsünün temel atma törenine katılan Göktaş, bugün kentte birçok ziyaret ve açılış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Van'da çok özenli çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Göktaş, "Özellikle 2011'de yaşanan depremden sonra Van'ın yeniden güçlenmesi adına hükümetimiz çok çaba sarf etti. Çok şükür çalışmalar meyvesini veriyor ve Van'ın da refah düzeyi yükseliyor. İlk defa Van'a geldim. Bu güzel şehrin ne kadar kalkındığını burada gururla takip ettim. Gittiğim her yerde de bu güzel şehri anlatmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Vatandaşların kendilerine ulaşmasını beklemeden ihtiyaçlarını tespit edip hızla çözüme kavuşturduklarını ifade eden Göktaş, hizmetleri toplumun bütün kesimlerine ulaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

“67 bin 961 metrekarelik alana inşa ediliyor”

Dezavantajlı gruplar için yeni hizmet modelleri belirlediklerini anlatan Göktaş, şunları kaydetti:

"Özel bakıma ihtiyaç duyan engelli ve yaşlı bireylerin bakımlarını, sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakmıyoruz. Bu sosyal hizmet şehri de o yüzden çok kıymetli. Engelleri ortadan kaldırmaya yönelik birtakım çalışmalar yürütülecek. Evde bakım hizmetlerimiz ve gerekli durumlarda maddi desteklerimiz ile her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Kendimizi bütün vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve toplumsal katılımı konusunda sorumlu görüyoruz. Bu anlamda Van ilimiz için de bugün özel bir yapının temellerini atıyoruz. Van Sosyal Hizmet Kampüsümüz, toplam 67 bin 961 metrekarelik alana inşa ediliyor. Bunun içinde Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari Binası, Çocuk Evleri ve Spor Kompleksleri, konaklama binaları gibi bölümler yer alıyor."

Kampüste çocukları da unutmadıklarını dile getiren Göktaş, "Çocuklar için de etkinlik alanlarına yer verdik. Çünkü mutlu çocuklar, mutlu anneler, mutlu aileleri inşa etmek için her bireyi düşünerek oluşturulan bir kampüs. Çocuk evlerimizin dışında müstakil bir spor alanı, yüzme havuzu da olacak. Bütün detaylarıyla tasarlanan kampüsümüzün bütün vatandaşlarımıza yeni bir nefes olacağına inanıyorum. Çok çeşitli faaliyet alanlarını kapsayan kampüsümüzde ağırladığımız misafirlerimiz için özel bir yaşam alanı sunuyoruz. Yapımına başlanan Sosyal Hizmet Kampüsümüzün hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Programın ardından Bakan Göktaş ve beraberindekiler, Edremit ilçesinde Sahil Aile Destek Merkezi'ni ziyaret ederek kadınların yaptığı ürünleri inceledi, Edremit Kent Meydanı'nda açılan Kadın Sanatçılar Sergisi'ni gezdi.