Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında İstanbul Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret ederek serebral palsili gençlerle bir araya geldi.
“Bakanlığın Temel Amacı Hayat Kalitesini Yükseltmek”
Serebral palsili bireylerin müzik dinletisini izleyen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş programda yaptığı konuşmada, bakanlığın temel amacının tüm vatandaşların hayat kalitesini yükseltmek olduğunu vurguladı ve engelli bireylerin kendi potansiyelini gerçekleştiren ve topluma katkı sağlayan bireyler olarak var olmaları için çalıştıklarını dile getirdi.
Bakan Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin sanattan spora, çalışma hayatından ticarete her alanda daha görünür olmaları için tüm kaynakları aktardıklarını belirterek, Türkiye'de her yıl 6 binden fazla bebeğe serebral palsi tanısı konulduğunu anımsattı.
Serebral palsi gibi nörogelişimsel bozukluklarda erken teşhisin önemine dikkati çeken Bakan Göktaş, “Doğru tanının erken konulması, hastaların daha erken fizyoterapi ve diğer tedavi olanaklarına ulaşmasını sağlar. Ayrıca erken teşhis, ailelere de rehberlik ve destek sağlayarak, onların tedavi sürecine daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına da katkı sunar” sözlerine yer verdi.
“Grup Faaliyetlerine ve Sosyal Aktivitelerine Önem Veriyoruz”
Paydaşlarla ortak projeler yürüttüklerini, bu kapsamda serebral palsili bireylerin özel gereksinimlerini anlayarak kapsayıcı hizmetler ve çalışmalarla hayatlarına dokunmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Serebral palsili bireylerin hayatın her alanında var olmaları için fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Yatılı ve gündüz bakım hizmetlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bakım merkezlerimizde, bireylerin yeteneklerini geliştirmek için sosyal hayata uyum sağlama amacıyla grup faaliyetlerine ve sosyal aktivitelerine önem veriyoruz.”
İstanbul Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde de seramik, müzik, kukla, çini atölyeleri ve Bocce kulübü gibi aktivitelerin olduğunu anlatan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu atölyelerin hem üretim hem de sosyal etkileşimde bulunabilme fırsatları sunduğunu anlattı.
Engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetleri hiç kimseyi arkada bırakmayan bir anlayışla sunmaya devam edeceklerini dile getiren Bakan Göktaş, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.
Bakan Göktaş, daha sonra Serebral Palsili bireylerin el işinden yaptıkları ürünlerin sergisini gezdi.
Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret
Ardından Bakan Göktaş Üsküdar’daki Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek engelli bireylerle bir araya geldi.
Bakan Göktaş merkezde yer alan ebru atölyesi, filografi atölyesi, el sanatları atölyesi, bakım onarım atölyesini gezdi.
Merkezde çalışan doktorlarla görüşerek merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Göktaş, kursiyerlerin halk oyunları gösterilerini izledi.
Tebessüm Kahvesine Ziyaret
Bakan Göktaş, daha sonra Üsküdar Altunizade’de bulunan ve Down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesini ziyaret etti.
Gençlerle sohbet eden Bakan Göktaş, Down sendromlu çalışan Ahmet Mustafa Gültekin’in doğum günü kutladı. Mustafa ile pasta kesti.
Bakan Göktaş, Down sendromlu çalışanlara tuttukları takımların futbolcuları tarafından imzalanan formaları hediye etti.
Bakan Göktaş son olarak İkinci Bahar Emekliler Kahvesini ziyaret etti.