…
…
…
29 Haziran 2024, Cumartesi İstanbul-Türkiye

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş "Gurbet Kuşu Festivali"ne Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen "Gurbet Kuşu Festivali"ne katıldı.

Bakan Göktaş, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul Kampüsü'ndeki festivalde yaptığı konuşmada, etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Avrupalı, Belçikalı Türklerin, yaşadıkları topluma güçlü katkılar sunduklarını vurgulayan Göktaş, her biriyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Bakan Göktaş, göçün 60. yılında toplumdan önemli figürlerin çıktığına işaret ederek, "İşçi olarak giden birinci kuşak, akabinde doktorlar, mühendisler, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanı çıkardı." dedi.

Avrupa'da yaşayan Belçikalı Türklerin buraya yerleşip, iki ülke arasındaki ticaret hacmine önemli katkılar sunduğunu belirten Göktaş, "Burada başarı örnekleri var, ayrıca çok önemli sanatçılarımız da var; Kubat, Hadise... Futbolcularımız var, toplumun önemli figürleri var. Her biriniz aslında olduğunuz gibi çok kıymetli, çok değerlisiniz. Benim çok değerli dostlarım var aranızda da. Her birinize sevgilerimi sunuyorum. Bu güzel etkinliğin ve Türkiye-Belçika dostluğunun artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu gerçekten çok kıymetli." diye konuştu.

Göktaş, iki ülke arasındaki köklü işbirliğinin artarak devam etmesini diledi.

Ayrıca Bakan Göktaş, festival alanında kurulan, Belçika'ya özgü yemeklerin de yer aldığı etkinlik stantlarını ziyaret etti.

Bu esnada katılımcılarla sohbet eden Göktaş, hatıra fotoğrafı çektirdi. Göktaş'a ziyaretinde Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve İstanbul Başkonsolosu Tim Van Anderlecht eşlik etti.