…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Ağustos 2023, Cuma Amasya-Türkiye

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Amasya’da Şehir Buluşmaları Toplantısına Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, temel amaçlarının tüm vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirterek, "Bu anlamda 20 yıl boyunca sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde benzeri görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik." dedi.

Bakan Göktaş,  Şehir Buluşmaları toplantısı katılmak üzere gittiği Amasya’da biz dizi ziyaretler ve açılışlar gerçekleştirdi. İlk olarak Merzifon Devlet Hastanesi Selahattin ve İlkay Saka Kreşi temel atma töreninde, katılan Bakan Göktaş, aile ve çocuk gelişiminin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olan Merzifon'da geleceğin temellerini atmak amacıyla bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Göktaş, "Çocuklarımızın en iyi imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek, geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı görevimiz. Pek çok ülkeyi gerilerde bırakan bir çocuk nüfusuna sahip olduğumuz düşünüldüğünde bugün burada geleceğimizin temellerini attığımız net bir şekilde anlaşılacaktır." dedi.

Anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinden başlayarak çocuğun gelişim sürecinin bütüncül bakış açısı gerektirdiğine işaret eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Çocukların sağlıklı, sosyal ve duygusal yönden güçlü, her türlü tehlikeden uzak, problem çözme yeteneği yüksek ve üretken birer yetişkin olmaları toplumsal kalkınmanın da son derece önemli bir parçasıdır. Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla çocuklarımız için yeni projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Nitekim bakanlığımızca denetimi yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta. Tüm çocuklarımızın kreş hizmetinden eşit şekilde yararlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması için kreş hizmetlerinde son derece hassas davranıyoruz. Örneğin şehit ve gazi çocuklarının ekonomik durumuna bakılmaksızın kreş hizmetinden ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz."

"Çocuklarımız için yapacağımız her yatırım, onlara en iyi imkanları sunmak ülkemize yapacağımız en büyük hizmetlerden biri." ifadesini kullanan Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

"Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarla ilgilenirken, onları severken, bizler de dönüşürüz. Çocuklarla aramızdaki sevgi bağı vicdanımızı diri tutar. Bizleri daha merhametli ve empati duygusu güçlü bireyler yapar. Sevgi ve merhametin hakim olduğu bir dünyada yaşamak için çocuklara ihtiyacımız var. Sözlerimi, bu kreşte eğitim görecek çocuklarımızın ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlı işler yapmasını dileyerek noktalarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Buranın ardından Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Göktaş, şehirde yapılan çalışmalara ilişkin  brifing aldı.

Daha sonra Bakan Göktaş, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı ile Buluşma Programı'na katılarak, 14 Ağustos 2001'in Türkiye'nin kaderini ve çehresini değiştiren bir yolculuğun başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin eşine az rastlanır bir başarıyla Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırdığını ifade eden Bakan Göktaş, "Bu başarı hikayesinde her birinizin sevgili kardeşlerimin emeği var. Sizin şahsınızda tüm AK Parti teşkilatlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah AK Parti nice 20 yıllar ülkemize hizmet etmeyi sürdürecek. Bu kutlu yolu, en başından olduğu gibi el ele, gönül gönüle hep beraber yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık "AK Parti milletin partisidir. AK Partiyi kuran da yaşatan da millettir" sözünü anımsatan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Biz, ülkemize milletin asli unsur olduğu bir anlayışla hizmet ettik. Milletimizi başımızın üzerinde tuttuk. Bu gönül bağının ne kadar güçlü olduğunu milletimiz her seçimde bize gösterdi. Milletimizin takdiri ile iktidara geldiğimiz tarihten itibaren bir hizmet destanı yazıldı. Ülkemizin her köşesine ulaştık, her bir vatandaşımıza temas ettik. Milletimizin derdi ile dertlendik, çare aradık, çare bulduk. Bu başarıyı hem Türkiye'nin tarihini yazanlar hem de dünya tarihini yazanlar anlatacak. Fakat, bir noktayı özellikle vurgulamak istiyorum. Bu başarının asıl kahramanları siz değerli teşkilat mensuplarımızsınız. Ben sizi alkışlamak istiyorum. Sizlerin emeği, sizlerin çabası olmadan bu hikaye bu kadar dolu dolu yazılamazdı. Allah hepinizden razı olsun. Biz kapı kapı gezen, milletimizin her bir ferdine ulaşmaya çalışan bir hareketiz. Gitmediğimiz köy, kasaba, mahalle kalmadı. Yurdumuzun dört bir yanını, her bir hanesini ziyaret etmek, gönüllerini ferahlatmak, hayır dualarını almak için çalıştık."

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "81 vilayetimizin tamamında AK Parti olarak ulaşmadığımız ve gönlünü kazanmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bize durmak, dinlenmek haramdır" dediğini anımsatarak, "Bizim siyaset vizyonumuz işte budur. Mesajımızı her haneye ulaştırana kadar durmadan çalışmak bizim siyaset anlayışımızdır." ifadelerini kullandı.

"AK Parti millete itibarını iade etti" diyen Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"'Bidon kafalılar, göbeğini kaşıyan adamlar' dediler nelerle itham ettiler. Bu tür aşağılamalarda bulundular. Ama millet iradesine sahip çıktı. AK Parti kadroları, sivil siyasete itibarını iade etti. Bunun karşılığını da büyük bir teveccüh olarak aldı. AK Parti milletimize ulaşma anlamında bir destan yazdı. Girdiğimiz her seçimde milletimizin güvenini kazanabilmemizin ardında yatan şey teşkilatımızın başarısıdır. İl, ilçe ve nihayetinde mahalle teşkilatlarımız, partimizin can damarlarıdır."

Amasya'nın son üç seçimde yüzde 56'nın üzerinde bir oranla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini dile getiren Bakan Göktaş, "Son seçimlerde Cumhurbaşkanı'mız Amasya'da yüzde 59,16 oy oranıyla kazandı. İşte bu zaferin, bu başarının kahramanları sizlersiniz. Önümüzde yerel seçimler var. Birlik ve beraberlik içinde ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti kutlu bir davanın temsilcisi. Bu dava bize size hepimize emanet. Emanetimize sahip çıkıp, çıtayı daha yükseğe koyacağız. Partimizin kuruluş yıldönümünü tekrar kutluyorum. Emekleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." diye konuştu.

Bakan Göktaş, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen "Şehir Buluşmaları"nda yaptığı konuşmada, Amasya'nın doğal güzellikleri ve korunmuş tarihi dokusuyla Türkiye'nin gözbebeği şehirlerinden olduğunu söyledi.

Amasya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Göktaş, "Kalkınma, yerelde başlar. Bu anlayışla yıllardır ülkemizin her karış toprağına emek verdik. Cumhuriyet'imizin 100. yılını 'Türkiye Yüzyılı' yapmak için yola çıktık. 2023, ülkemiz için tarihi bir atılımın başlangıcı olarak anılacak. Bunun için bütün gayretimizle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

“Uluslararası arenada ülkemizi hak ettiği yere taşımak için çalışıyoruz”

Bakan Göktaş, Türkiye'nin son 21 yılda her alanda büyük atılımlar yaptığına dikkati çekerek, yatırımlar, altyapı iyileştirmeleri, savunma sanayisi ve enerjide katettikleri yolun ülkeye 100 yıllık ivme kazandırdığını söyledi.

"Uluslararası arenada ülkemizi hak ettiği yere taşımak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 20 yılı aşkın bir süredir milletimize hizmet yolunda durmadan koşuyoruz." diyen Bakan Göktaş, şunları dile getirdi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çalışma alanımıza giren konularda birçok yeniliğe imza attık. Hizmetlerimizde Amasya, her zaman bizim için göz önündeki şehirlerimizden birisi oldu. Sosyal hizmet merkezlerimiz, vatandaşlarımızın hizmetlerimize ulaşmasında ilk kapı. Hizmetlerimizi vatandaş odaklı ve isabetli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Amasya’da iki sosyal hizmet merkezimizle sizlerin hizmetindeyiz. Aile Sosyal Destek Programı'mızla vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında tespit ettiğimiz ihtiyaçlar için aileyi ilgili birimlere yönlendiriyoruz. 2017-2023 yıllarında Amasya’da 23 binden fazla haneye ulaştık."

Aile yapısını güçlendirmek ve aile bütünlüğünü korumak adına çeşitli başlıklarda eğitimler verdiklerini anlatan Bakan Göktaş, bu kapsamda Amasya'da Evlilik Öncesi Eğitim Programı'ndan 23 bin, aile eğitim programından 10 bin, bağımlılıkla mücadele eğitiminden 21 bin kişinin faydalandığını kaydetti.

"Çocuklarımıza yönelik hizmetlerimize özel önem veriyoruz"

"Çocuk, ailenin çekirdeğidir. Çocuk, ülkenin geleceğidir. Bugünün çocukları, yarının yetişkinleridir. Bu anlamda çocuklarımıza yönelik hizmetlerimize özel önem veriyoruz." diyen Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızın aile ortamında büyümelerini sağlamak temel amacımız. Hizmetlerimizi bu bakışla yapılandırıyoruz. Bu başlıkta en kıymetli modellerden birisi koruyucu aile hizmetimiz. Amasya'da 55 koruyucu ailemiz, 70 çocuğumuzun bakımını üstlenmiş durumda. Huzurlarınızda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sosyal Ekonomik Destek Programı kapsamında 931 çocuğumuza ailesinin yanında destek veriyoruz. 2012 yılından bugüne kadar bu çocuklarımıza 110,2 milyon lira tahsis ettik. Amasya'da 2 tane çocuk evleri sitemiz ve 13 çocuk evimiz var. Bu hizmetlerimize 2012 yılından bugüne kadar 173 milyon lira kaynak ayırdık. Bakanlığımızın temel hedeflerinden birisi, yaşamın her alanında kadınların konumunu güçlendirmek. Bu anlamda her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadele kırmızı çizgimiz. Şiddete uğrayan veya uğrama riski bulunan kadınlara geçici süreyle kadın konukevlerinde konaklama imkanı sunuyoruz. 

Şiddetle mücadelede 81 ilimizde kurduğumuz şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz önemli bir görev icra ediyor."

Engelli ve yaşlılara yönelik de hizmette bulunduklarını dile getiren Bakan Göktaş, engelli ve yaşlılara ailelerinin yanında bakım desteği verdiklerini, ailelerinin yanında bakımları mümkün değil ise kurum bakımı sağladıklarını anlattı.

Amasya'da Bakanlığa bağlı 132 kapasiteli 2 huzurevinin bulunduğunu, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 127 büyüğün hizmet aldığını belirten Bakan Göktaş, evde bakım yardımından 2 bin 117 kişinin faydalandığını, Amasya'ya 2006 yılından beri 463 milyon lira kaynak aktarıldığını söyledi.

"Tüm vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek temel amacımız"

Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin de yürütüldüğünü aktaran Bakan Göktaş, Amasya'da 122 şehit, 224 gazi bulunduğunu, kahramanların ve onların emanetleri için çalışmanın kutsal bir görev, büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Bakanlığın temel çalışma alanlarından birisinin de sosyal yardımlar olduğunu anımsatan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek temel amacımız. Bu anlamda 20 yıl boyunca sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde benzeri görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik. Amasya'da 7 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var. 2003-2023 yıllarında vakıflarımıza 2,78 milyar lira kaynak aktardık. 2023 Ocak-Haziran döneminde 18 binden fazla haneye 1 milyar lira kaynak aktardık. SYDV'lerimize gönderdiğimiz periyodik pay ise 24 milyon lira. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2023 Ocak-Haziran döneminde toplam 862,2 milyon lira destek sağladık. Ulusal Hane Ziyareti Programı kapsamında Ağustos 2022 ile Temmuz 2023 tarihleri arasında 28 binden fazla haneye ulaştık. 2002-2023 yıllarında Amasya için yatırım programımızda yer alan 19,1 milyon liralık yatırım projelerimizin hepsini tamamladık. Taşova'da Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin etüt-proje çalışması devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda onu da hizmete açacağız."

Bakan Göktaş, 3 Kasım 2002 tarihinin Türkiye için milat olduğunu, AK Parti iktidarıyla yeni bir dönemin açıldığını söyledi.

Aradan geçen 21 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini dile getiren Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her alanda kendine güvenen bir ülke inşa ettik. Tüm bu başarının arkasında her zaman milletimiz oldu. Şimdi önümüzde yeni bir yüzyıl var. Bu yüzyıl, Türkiye Yüzyılı... Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyacağız. Türkiye, büyük ve yürekli bir ülke. Kalkınmış, refahını üretmiş ve geleceğe güvenle bakan bir Türkiye inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, milletimizden aldığımız destekle büyük işler başardık. 21 yılda sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı'nda her alanda olduğu gibi Bakanlığımızın çalışma alanlarında da bir başarı hikayesi yazacağız. Amasya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü ve büyük Türkiye'nin gözbebeği olmaya devam edecek."