…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ağustos 2024, Çarşamba Hakkari-Türkiye

Bakanımız Göktaş Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı Otobüs Teslim Töreni’ne Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Ülkemizin dört bir yanında genç kızlarımızın hayallerine ulaşmalarını, potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Temel hedefimiz kadınların ve genç kızlarımızın, spor dahil olmak üzere hayatın her alanında daha etkin ve güçlü şekilde rol almalarını sağlamaktır." dedi.

Bakan Göktaş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi'nde düzenlenen, Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımına otobüs teslim törenine katıldı.

Törende konuşan Göktaş, sözlerine Hakkari’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Kadın sporcuların, özellikle futbol gibi bir spor dalında elde edecekleri başarılara bir katkılarının olmasını istediklerini ifade eden Göktaş, "Kadın futbolcularımızın başarıları ile ön plana çıkmaları emeklerinin güzel bir sonucudur. Onların, bu yolu azim ve kararlılıkla yürümeleri başarılarının tesadüf olmadığının bir göstergesidir. Aynı zamanda disiplinli bir çalışma ile tüm kapıların açılacağını herkese gösterdiler." diye konuştu

Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı'nın yeni başarılara imza atacağına yönelik inancını dile getiren Göktaş, şunları söyledi:

"Bakanlık olarak, kadın futbolunu desteklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın çatısı altında takımlar kurarak, kız çocuklarına güzel bir gelecek sunmaya gayret ediyoruz. Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübümüzü 2015 yılında bu amaçla kurduk. Ağrı kadın futbol takımımız bu yıl 2. lige yükseldi. Bunun yanı sıra Sivas ve İstanbul kulüplerimizle de güzel bir ivme yakaladık."

"Ülkemizin yarınlarını şekillendirecek güçlü bireyler"

Devlet olarak öncelikli görevlerinin genç kızların hak ettikleri fırsatlara erişimlerini sağlamak olduğunu vurgulayan Göktaş, "Hakkarili genç kızlarımız, ülkemizin yarınlarını şekillendirecek güçlü bireylerdir. Sizlerin eğitimi, sağlığı, güvenliği, ülkemiz kalkınmasının temel taşlarını oluşturur. Bu anlamda Hakkari başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında genç kızlarımızın hayallerine ulaşmalarını, potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Temel hedefimiz kadınların ve genç kızlarımızın, spor dahil olmak üzere hayatın her alanında daha etkin ve güçlü şekilde rol almalarını sağlamaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez" sözünü hatırlatan Göktaş, "Bu anlayıştan hareketle, güçlü Türkiye'nin güçlü kadınlarını desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Yüksekova Spor Kulübünün kadın futbol takımının her zaman yanında olduklarını belirten Göktaş, takımı himayesinden dolayı Milli Savunma Bakanı Güler ile destekleri için Halkbank'a teşekkür etti. Takımı takip etmeyi sürdüreceklerini dile getiren Göktaş, "Attığınız her şut gol olsun." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından bakanlar Göktaş ve Güler, takıma yeni otobüslerinin anahtarını teslim etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından bakanlar, takım otobüsüne binen kadın futbolcuları Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi'nden uğurladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, Bakan Göktaş'ı ziyaretlerinde bir takım otobüsüne ihtiyaçları olduğunu belirtmişti. Bakan Göktaş da kadın futbolculara destek konusunda söz vermişti.