…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Eylül 2021, Cuma İstanbul, Türkiye

Bakanımız Derya Yanık TEKNOFEST'i Ziyaret Etti


TEKNOFEST’te Bakanlığımızın sponsorluğunu yaptığı, devlet korumasında yetişen Ayşenur Oruçcu’nun takım kaptanı olduğu projeyi inceleyen Bakanımız Yanık "Gençlerin yaptığı çalışmalardan bu ülkenin vatandaşı olarak gurur duyuyoruz. Bu, bir taraftan da bize sorumluluklarımızın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.” dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki standları gezerek, burada sergilenen teknolojik araçlarla ürünleri inceledi.

İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na katılan araçların sergilendiği standı ziyaret eden Yanık, öğrencilerden tasarladıkları araçların özelliklerini dinledi.

Bakan Yanık burada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sponsorluğunda gerçekleştirilen ve takım kaptanlığını Aksaray Çocuk Evleri’nde yetişen Ayşenur Oruçcu'nun yaptığı e-Micro takımının ürettiği insansız su altı aracıyla ilgili bilgi aldı. Yanık, yarışmaya katılan takım üyelerini kutlayarak hediye takdim etti.

Çukurova Teknokent standına da uğrayan Yanık, Çukurova Üniversitesi Savunma ve Yüksek Teknolojiler Kulübü'nün roket, insansız hava aracı (İHA) ve insansız kara aracı (İKA) takımlarının ürettiği elektromobil araçlar ile savaşan İHA hakkında bilgi aldı.

Bakan Yanık, kulüpteki öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

"Gençlerimizin potansiyelinin büyüklüğünü gösteriyor"

TEKNOFEST ziyaretini değerlendiren Yanık, memnuniyetini dile getirdi. Gençler ve çocukların festivale ilgisine işaret eden Yanık, "TEKNOFEST, sadece bu alanda çalışan insanların, kurumların ya da gençlerin yer aldığı değil, aslında bunun çok dışında çocukların kendilerine model aldığı, heyecan duyduğu, örnek bulduğu bir festival. Birkaç standı gezdim, projelerle gelmiş genç arkadaşlar. Lise 1’inci sınıf talebeleri projelerle gelmişler. Bunlar gerçekten çok heyecan verici ve aslında  gençlerimizin potansiyelinin de ne kadar büyük olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün ile insansız su altı yarışlarına katılan gençlerin çalışmalarını yerinde gördüklerini, onlarla sohbet ettiklerini  anlatan Yanık, hem kurumların kendilerini tanıtması hem de çalışmalarını gençlere aktarabilmesi anlamında festivali önemli bulduğunu belirtti.

"Gurur duyuyoruz"

TEKNOFEST'in çok özel bir görev ifa ettiğini söyleyen Bakan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerin yaptığı çalışmalardan bu ülkenin vatandaşı olarak çok gurur duyuyoruz. Bir taraftan da bize sorumluluklarımızın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Çünkü biz bu çocuklar ve bu gençlerle beraber çalışıyoruz. Onların sorumluluklarını taşıyoruz. Dolayısıyla TEKNOFEST'i düzenlediği için başta Selçuk Bayraktar olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurumlara ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten çok özel bir şey yapıyorlar burada. Gençlerin özgüveninin sağlanması, yapabilme duygusunun bütünüyle yerleşmesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek, büyüyerek devam edecektir."

Yanık, TEKNOFEST'in kurucu ruhu Baykar'ın, Türkiye'de savunma sanayi anlamında neredeyse sıfırdan başlayarak, sadece yapma iradesi ve azminin Türkiye'yi dünyada hangi lige çıkardığını çok net gösteren firmalardan birisi olduğunu ifade etti.

TEKNOFEST'in de bu ruhun bir ürünü olduğunun altını çizen Yanık, "O bakımdan tam da işte örnekliğini buradan alıyor. Yani gençler açısından hiçbir engeli gözetmeden, hiçbir engele takılmadan kararlılıkla yüründüğünde, ısrarla bir konuda sebat edildiğinde, sonuç alınabileceğini ve başarılabileceğini hem de dünya çapında başarılabileceğini göstermesi bakımından çok önemli bir çaba. Hakikaten çok örneklik teşkil eden bir çalışma." şeklinde konuştu.