…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Nisan 2022, Perşembe Kırşehir, Türkiye

Bakanımız Derya Yanık Şeyma Demir’in Ailesini Ziyaret Etti


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, 25 Mart'ta kaybolan iki gençten Kızılırmak kıyısında cesedi bulunan Şeyma Demir'in ailesini ziyaretinde, "Bu ve benzeri vandallıklar, faillerinin yanına kar kalmaz, yanına kar da bırakmayacağız. Devlet olarak bunun sözünü veririz, vermekle de yükümlüyüz." dedi

Bakan Derya Yanık, Kırşehir'deki temasları kapsamında Vali İbrahim Akın'ı ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Kırşehir İl Teşkilatına geçen Yanık, İl Başkanı Seher Ünsal ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Ahi Evran Veli Türbesi'ni de ziyaret edip dua eden Bakan Yanık, çıkışta çay bahçesinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Yanık, ardından Kırşehir'de 25 Mart'ta kaybolan iki gençten Kızılırmak kıyısında cesedi bulunan Şeyma Demir'in, merkeze bağlı Akçaağıl köyündeki ailesini ziyaret etti.

Yanık, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin de çok üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Allah gani gani rahmet etsin. Biz süreci başından beri takip ediyoruz. İlk andan itibaren, tüm kolluk güçleri, arama tarama ekipleri, kurum ve kuruşların tamamı sürecin en başından itibaren çok yakından takip ediyorlar. Faillerin yakalanmış olması tabii bizim için bir nebze de olsa teselli edici bir unsur. Bundan sonraki süreçte de hak ettikleri biçimde, eylemlerine uyan biçimde, en ağır cezayı alacaklarından benim hiçbir kuşkum yoktur. Biz Bakanlık olarak hem olayın tarafı ve müdahili olarak takip edeceğiz hem de ailemize her türlü maddi manevi desteği ihtiyaçları olukça yerine getireceğiz."

İki gençten sadece Şeyma Demir'in cesedine ulaşılabildiğini hatırlatan Bakan Yanık, "Keşke hiç olmasaydı diye ümit eder ve bekleriz. Her türlü şiddetle AK Parti olarak aralıksız ve çok büyük bir ısrarla, iradeyle, hiç taviz vermeden, aralık vermeden, milletimizin huzuru, güvenliği için mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Gerçekten çok üzgünüz." diye konuştu.

“Bu ve benzeri vandallıklar faillerinin yanına kar kalmaz”

Devlet, bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşlar olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Yanık, "Bu ve benzeri vandallıklar faillerinin yanına kar kalmaz, yanına kar da bırakmayacağız. Devlet olarak bunun sözünü veririz, vermekle de yükümlüyüz." dedi.

Bakan Yanık, şiddetle mücadelede farkındalık yaratılmasının önemine dikkati çekerek, "Farkındalığı doğar doğmaz evlatlarımıza, çevremize, insanımıza öğreterek, anlatarak, şiddetle, suçla, kötülükle en iyi böyle mücadele edebiliriz. İyi olarak, iyi kalarak mücadele edebiliriz. Bunun için de el birliği ile hep beraber bu mücadeleyi yürütmemiz, bu toplumsal farkındalığı gerçekleştirmemiz, anlatmamız, iyiliği duyurmamız, iyiliği özendirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bakan Yanık açıklamasının ardından Fatma Bacı Sevgi Evlerini ziyaret etti.

İftarını huzurevi sakinleriyle yaptı

Daha sonra Merkez Huzurevi sakinleriyle iftar yapan Bakan Yanık, burada yaptığı konuşmada Kırşehir'in gönülden gönüle giden yolları hatırlatan, gönül köprüleri kuran Neşet Ertaşların, Çekiç Alilerin, Muharrem Ertaş üstadın memleketi olduğunu, Ahi Evran Veli'nin Ahiliği buradan dünyaya armağan ettiğini söyledi.

Ahi Evran'ın yolunu açtığı ve dünya medeniyetine armağan ettiği Ahiliğin, iş ahlakı ve toplumsal değerler açısından hala yol gösterici bir teklif olduğunu belirten Yanık, "Bugün birçok başlıkta yürüttüğümüz sosyal yardımlar ve hizmetlerimizin nüveleri, kökleri Ahilik teşkilatının fiilen üstlendiği vazifelerdir. Muhtaçlara, kimsesizlere ulaşma, sosyal yardım mekanizmalarını işletme gibi birçok işi ve fonksiyonu bünyesinde barındıran bir durumdan bahsediyoruz." diye konuştu.

Yanık, Bakanlık olarak başta sosyal yardımlar ve hizmetler olmak üzere sorumluluk alanlarına giren her alanda canla başla çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Devletimizin temel felsefesi ve görevi, ailemizin ve nihayetinde toplumumuzun refahını artırmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Biz de Bakanlık olarak farklı hizmet modelleriyle vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. AK Parti hükûmetleri döneminde en önemli farklardan birisi, talep odaklı hizmetlerden arz odaklı hizmetlere geçmek olmuştur. Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor, biz vatandaşa hizmet götürmek için gidiyoruz demek. İhtiyaçlarını tespit ediyoruz, gerekli çözümleri üretiyor ve vatandaşa ihtiyaç duyduğu hizmeti biz ulaştırıyoruz demek. Aile ve Sosyal Destek Programı'mız (ASDEP) ile sosyal hizmetlerimizi kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kırşehir'de 2017-2022 yılları arasında 18 binden fazla haneye ulaşmışız, ASDEP personelimizle. İhtiyaçlarına göre olması gereken çalışmaları yapmışız, onları ilgili yerlere yönlendirmişiz. O ailelerin düzenli takiplerini yapmışız."

"Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk"

Kovid-19 salgını döneminde dünyada çok yoğun kayıplar olurken Türkiye'de kayıpların son derece sınırlı kaldığını ifade eden Bakan Yanık şunları kaydetti:

"İstatistikler, araştırmalar bunu söylüyor. Dünyada pandemi döneminde yaşlı ölümleri yüzde 33 ila 82 arasında değişti. Bizde elhamdülillah bu sayı yüzde 4,4'te kaldı. Çok şükür. Bu, buralarda çalışan personelimizden, devletimizin her kademesindeki çalışanımızın sorumluluk duygusuyla ortaya çıkan sonuç. Daha önemlisi, sizlerin bize güvenmeniz ve kurallara uymanızla söz konusu oldu. Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk. Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. O dönemi büyük bir fedakarlıkla, aylarca evine gidemeyen, çalıştığı kurumdan çıkamayan çalışma arkadaşlarımızın fedakarlığıyla da tamamladığımızı biliyoruz. Buradan da onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun hepsinden."

Bakan Yanık, konuşmasının ardından huzurevi sakinleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.