…
23 Mart 2021, Salı Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk,  Huzurevlerinde "Dijital Bahar" Projesi Tanıtım Toplantısı’na Katıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde oluşturulan teknoloji odaları aracılığıyla yaşlı vatandaşların sevdikleriyle bir araya gelmesine imkan tanıyan "Dijital Bahar" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Selçuk, bakanlık himayesinde Turkcell tarafından huzurevi sakinlerini teknoloji ile hayata daha güçlü bağlamak amacıyla başlatılan projenin Seyranbağları Huzurevinde düzenlenen tanıtım programında, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Proje kapsamında huzurevinde oluşturulan Dijital Bahar teknoloji odasının açılışını yapan Bakan Selçuk, "Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice baharlara." dedi.

Teknoloji odasında yaşlılarla sohbet eden, incelemelerde bulunan Selçuk, huzurevi sakinleriyle dijital kitap okudu, dijital gözlük taktı, ardında da dijital görüşme kabinine girdi.

Bakan Selçuk, ayrıca teknoloji odasından İstanbul Maltepe Huzurevi ile dijital görüşme gerçekleştirdi. Buradaki huzurevi sakinlerinin kendisini çok sevdiklerini ve özlediklerini belirtmesi üzerine Selçuk, gönüller bir olduğunda bir şekilde buluşulabildiğini ve tekrar bu huzurevine ziyarette bulunacağını dile getirdi.

Teknoloji odasındaki incelemelerin ardından Bakan Selçuk'a daha önce huzurevlerine bulunduğu ziyaretlerden fotoğrafların yer aldığı dijital fotoğraf albümü hediye edildi. Huzurevi sakinleri de Selçuk'a Ayasofya Camisi'nin maketini hediye olarak sundu. 

Huzurevi Sakinleri Teknoloji Odalarında Sevdikleriyle Hasret Gideriyor

İlk etapta İstanbul'daki Maltepe ve Ankara'daki Seyranbağları Huzurevlerinde oluşturulan "Dijital Bahar" teknoloji odaları, huzurevi sakinlerine sevdikleriyle bir araya gelme imkanını tanıyor.

Proje kapsamında teknoloji odalarında VR alanı da oluşturuldu. Huzurevi sakinleri bu alandaki VR gözlükleri sayesinde Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Sultanahmet Camii ve Kutsal Topraklar'ı bulundukları yerden ziyaret edebilecek.

Projeyle ayrıca dijital okur yazarlık eğitim programlarının yanı sıra teknoloji ve cihaz eğitimleri, gençlerle bilgi aktarımı buluşmaları gibi sosyal etkinliklerin de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Toplantıda Bakan Selçuk’a Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç eşlik etti.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali