…
…
…
28 Ocak 2021, Perşembe Samsun,Türkiye

Bakan Selçuk, Batı Karadeniz İlleri Kadın Kooperatifleri Buluşmasına Katıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen “Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Buluşması Toplantısı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Güçlü kadın aynı zamanda güçlü aile demek. Güçlü aile de güçlü Türkiye demek. Kadınlarımız ne kadar özgüvenli ne kadar güçlü olursa inşallah o derece de ailelerimiz, çocuklarımız ve ülkemiz de güçlü olacak." dedi.

Bakan Selçuk'un katılımıyla Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Buluşması Toplantısı, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu, Çorum, Sinop, Karabük, Düzce illerindeki vali, milletvekili ile kadın kooperatiflerinin başkanlarının toplantıya çevrimiçi bağlanıp çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle başladı.

Kadın kooperatiferinin beşinci buluşmasını gerçekleştirdiklerini anımsatan Selçuk burada yaptığı konuşmada, Karadeniz kadının Milli Mücadele'de verdiği özverili mücadeleyi unutmadıklarını, kadınıyla erkeğiyle ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Ülkenin yükselmesi için kadın kooperatifleri aracılığıyla özverili ve güçlü bir irade gösterileceğine inancının tam olduğuna belirten Bakan Selçuk, "Karadeniz'de kendi ihtiyaçlarını karşılayan, üreten, helal rızık peşinde koşan, alın teriyle nice başarı hikayeleri yazan bir çok kadınımız var. Biz aslında bu konuşmalarla bu başarı hikayelerinin daha görünür hale gelmesini, daha tanınır olmasını ve gelecek kuşaklara rol model olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

“Kadınlarımız Karar Alma Mekanizmalarında Daha Fazla Yer Almalı”

Selçuk, sosyoekonomik hayatın içinde kadının ve erkeğin beraber olması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını istiyoruz. Son 18 yılda baktığımızda daha fazla kadınımız hem kamu sektöründe hem özelde hem akademide, hayatın her merhalesinde artık daha fazla var." ifadelerini kullandı.

Kooperatifçilerin birlikten güç doğacağının en güzel işareti olduğunu söyleyen Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeğimizi, güçlerimizi birleştirirsek ortak potansiyelimizi daha yüksek bir çıtaya ulaştıracağımıza inanıyoruz. Kadınlar toplumuzun yarısı, dünyamızın yarısı, dolayısıyla ailelerinizin temel direkleri. Güçlü kadın aynı zamanda güçlü aile demek. Güçlü aile de güçlü Türkiye demek. Kadınlarımız ne kadar özgüvenli ne kadar güçlü olursa inşallah o derece de ailelerimiz, çocuklarımız ve ülkemiz de güçlü olacak."

İş ve aile yaşamındaki dengenin önemine vurgu yapan Selçuk, kadınların hem ailelerine hem de çalışma hayatına sahip çıkabilmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Bu kapsamda kooperatifçiliğin iyi bir model oluşturduğuna işaret eden Selçuk, bakanlık bünyesinde sağlanan desteklerle kadınların yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Girişimcilik Her Zaman Kadınlara Yakışır"

Selçuk, Anadolu kadınının çalışkan olduğunu belirterek, "Anadolu kadını her daim üretiyor, evinde, tarlasında, işyerinde üretiyor. Ama bunları evrensel pazarlara ulaştıramıyoruz neden marka yapamıyoruz bunu konuşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kooperatiflerin ekonomik değerinin dışında oluşturduğu sosyal değerlere de önem verdiklerini söyleyen Selçuk, kooperatifçiliğin kadınların birbirine olan güvenini artırarak komşuluk ilişkilerini imece kültürünü tekrar canlandırdığını ifade etti.

Selçuk, girişimciliğin de her zaman kadınlara çok yakıştığını sözlerine ekledi.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sıfır Tolerans İlkesiyle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Kadın Kooperatifleri Doğu Karadeniz Buluşması programında, Samsun’da öldürülen Arzu Aygün cinayetine ilişkin de açıklamalarda bulunan Selçuk, “Ne yazık ki bugün hepimizi çok derinden yaralayan, epeydir kendisinden haber alamadığımız Arzu Aygün kardeşimizin katledildiğinin haberini aldık. Biz her daim hükümetlerimiz olarak kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışmaya devam edeceğiz. Elbette ki biz bu davaya müdahil olacağız, katilin en ağır cezayı alması için her daim bakanlık olarak da adli süreci takip edeceğiz. Dilerim ki bu son kadın cinayetimiz olsun, hiçbir kadınımız bir daha böyle hunharca katledilmesin. Bunun için de farkındalığın artırılması gerekiyor, kadın cinayetleri konusunda daha farkında olarak daha hassas olmamız gerekiyor Bir kez daha Arzu kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu noktada gerek bizim bakanlığımız gerekse diğer bakanlıklarımızla da kurumlararası işbirliği içinde çalışmalarımıza sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

“Türkiye'deki Tüm Engellilerimize Çocuklarımıza, Yaşlılarımıza, Herkese Sahip Çıkmayı Önemsiyoruz”

Engelsiz Yaşam Merkezleri açılışına da katılan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'deki tüm engellilerimize çocuklarımıza, yaşlılarımıza, herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz." dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, gündüzlü bakım merkezlerinde engellilerin dışında ailelerine de psikososyal ve kültürel anlamda birçok hizmetin sunulduğunu bildiren Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Ailelere de bu merkezlerde destek oluyoruz. Pandemi sebebiyle aslında daha önce açacaktık ama pandemi dolayısıyla izolasyon kuruluşu olarak kullansak da bu güne kaldı. İnşallah hayırlı uğurlu olsun diyorum."

“Hayaller Engelsizdir”

Hayallerin engelsiz olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde de Türkiye'deki tüm engellilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz. Bu güzel merkezlere katkı sunanlara Çarşamba Belediyemize, Ticaret Borsamıza da ben bir kez daha teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki dönemde, 2021 yılında daha birçok kuruluşu da hem Çarşamba'ya hem Samsun'umuza kazandırmayı ümit ediyoruz." İfadelerini kullandı.

“124 Gündüzlü Bakım Merkezimizle Hizmet Veriyoruz”

Bakan Selçuk, iki sene öncesinde 7 gündüzlü bakım evi varken şu anda Türkiye'de 124 gündüzlü bakım merkezinin hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Bakan Selçuk, açılış konuşmasının ardından merkezde incelemelerde bulundu.

Bakan Selçuk, Çarşamba ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışının ardından, sabah saatlerinde yangının çıktığı Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Sanayi Sitesi'ne geçti. İş yerleri yanan esnafları ziyaret eden Selçuk, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Selçuk, yangında mağdur olan esnaflarla görüşerek taleplerini dinledi.

Selçuk, daha sonra Ulugazi TOKİ konutlarında oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Çeviker'in ailesini ziyarette bulunarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bakan Selçuk, şehirdeki temasları kapsamında, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Aygün Cerrahi Aletler Fabrikası’nı ziyaret etti. Ziyarette, Selçuk'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve kurum müdürleri eşlik etti.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali