…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Nisan 2022, Perşembe Zonguldak - Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık Zonguldak'ta Temaslarda Bulundu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, “Binlerce yıllık devlet hafızasına sahip bir millet olarak hiçbir vatandaşımız maddi ve manevi imkanlardan yoksun kalmasın diye ülkemizin her köşesinde 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Yanık, Zonguldak'ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Temaslarda bulunmak üzere kente giden Bakan Yanık, ilk olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yanık, Tutulmaz ile makamında basına kapalı görüştü. Tutulmaz, kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdiği Bakan Yanık'a Devrek bastonu hediye etti. Bakan Yanık, Valiliğin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ve vatandaşla bir süre sohbet eden Yanık, çocuklara oyuncak verdi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yanık, partililerle görüştü. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı makamında ziyaret eden Yanık, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Alan, Bakan Yanık'a kentin simgelerinden madenci heykeli hediye etti.

"Her türlü çalışmayı, ihtiyacı yerinde üretmeye, geliştirmeye ve milletimizin istifadesine sunmaya çalışıyoruz"

Bakan Yanık, burada yaptığı konuşmada hem kentte ziyaretlerde bulunmak hem de huzurevi sakinleriyle iftar yapmak, ramazanın bereketini yaşamak için Zonguldak'ta bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Alan'ın Zonguldak vizyonunu paylaştığını dile getiren Bakan Yanık, "Zonguldak'ın geleceğinde inşallah planlı, burada yaşayan insanların ihtiyacına cevap veren, aynı zamanda onların sosyal ihtiyaçlarını, refahını da gözeten bir belediyecilik anlayışıyla güzel hizmetlere vesile olacak." dedi.

Bakan Yanık, AK Parti siyasetinin yerel yönetimlerin omuzlarında yükseldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"AK Parti siyasetinde yerel yönetimler çok özel ve ayrı bir yerde durur. Yerel yönetimlerin başarısı sadece milletimizin memnuniyeti değil, aynı zamanda bizim siyaseten verdiğimiz sözlerin tutulması anlamına gelir. 20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde vatandaşın ihtiyacını gözeten, vatandaşın gelecekteki ihtiyacını da öngören, Türkiye'nin güçlü, geleceğe taşınan, bölgesinde ve dünyada sesinin ve sözünün duyulduğu bir ülke olması için yapmamız gereken ne varsa istihdamdan eğitime, sağlıktan sosyal hizmetlere, milli güvenlikten savunmaya kadar her alanda üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirdik."

Kısa süre önce kentte, akademisyen Prof. Dr. Teoman Duralı'nın ismi verilen tünellerin açıldığını aktaran Bakan Yanık, "Türkiye'mizin dört bir yanında otoyollar, köprüler, geçitler, işletmeler, istihdam alanları, eğitim yuvaları, sağlık merkezleri ihtiyaç her ne ise AK Parti hükümetleri onu ürettiler ve hayata geçirdiler. Biz de Bakanlık olarak sosyal hizmetler noktasında her türlü çalışmayı, ihtiyacı yerinde üretmeye, geliştirmeye ve milletimizin istifadesine sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Yanık, kentte çalışmaları yerinde görmüş olacaklarını ve gelecek süreçte yapılması gerekenlerle ilgili Vali, Belediye Başkanı ve İl Müdürüyle değerlendirme yapacaklarını dile getirerek, "Bugüne kadar yaptıklarımızın inşallah fevkinde, daha güzel hizmetleri bundan sonra da Zonguldak'ımızın ve Türkiye'nin farklı yerlerinde icra etmeye devam edeceğiz." dedi.

Temaslarının ardından Merkez Huzurevi'nde iftar programına katılan Bakan Yanık, büyüklerimizle birlikte olup iftar sofrasını onlarla paylaşmanın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne taşınan ve özenle sahip çıkılan tüm değerlerin yaşamasında en büyük pay sahibinin büyüklerimizin olduğunu belirten Bakan Yanık, "Sizlerin rehberliğinde geleceğimizi şekillendirmek bizim için çok önemli olsa da aslında sizler bugünümüzü de borçlu olduğumuz büyüklerimizsiniz. Bunun bilincinde olarak sizlerin rahat etmesi ve huzuru için çalışıyor, sizlere hizmet edebilmeyi bir görev sorumluluğundan ziyade bir mutluluk vesilesi, bir dua vesilesi sayıyoruz. Sizin duanız bizim en büyük motivasyon, çalışma sebebimiz." diye konuştu.

Bakan Yanık, Bakanlığın, aynı zamanda devletin şefkat eli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Binlerce yıllık devlet hafızasına sahip bir millet olarak hiçbir vatandaşımız maddi ve manevi imkanlardan yoksun kalmasın diye ülkemizin her köşesinde 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmak zorundayız çünkü biz büyük bir aileyiz. Bakanlığımız birey, aile ve toplum refahını artırmak çerçevesinde dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu kapsayan bir anlayışla tüm illerimizde ve ilçelerimizde sosyal hizmetler ve sosyal yardım çalışmalarını devam ettirmektedir. Sadece sosyal yardımlar bağlamında Zonguldak'a 2003-2022 yılları arasında yaklaşık 1,6 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktarmışız."

Bakan Yanık, AK Parti hükümetlerinin, her türlü ihtiyaçta vatandaşının yanında olduğunu, olmaya da devam ettiğini vurguladı.

Ana prensibimiz aile odaklı hizmet sağlamak

Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi veren Bakan Yanık, "Engelliler ve yaşlılarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ve bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için insan odaklı ve hak temelli hizmet modelleri gerçekleştiriyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın sorunlarına kapsamlı çözümler üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Yanık, engellerin kalktığı bir toplum olma vizyonuyla hareket ettiklerini, yaşlı haklarının güçlendirilmesi ve aktif yaşlanmanın desteklenmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı Devrek'te 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 65 engelli bireyin bakımını hali hazırda sürdürüyoruz, hizmet sunuyoruz. Bunun dışında ruhsatlandırılması, finansmanı ve denetimi Bakanlığımızca sağlanan 2 özel engelli bakım merkezinde de hizmet alan 139 engelli vatandaşımız bulunuyor. Yine Zonguldak'ta Bakanlığımıza bağlı 4 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 192 büyüğümüze hizmet sunuyoruz. Bugün de bu merkezlerden birinde sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu bu vesileyle tekrar belirteyim. Bakanlık olarak sosyal hizmetlerde ana prensibimiz; aile odaklı hizmet sağlamak ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda bireylerin rahat ve huzurla yerleşecekleri, insan doğasına uygun mekanlarda hizmet sunmayı önceliyor ve kurumlarımızı bu şekilde dönüştürüyor, geliştiriyoruz."

Aile odaklı sistemde ise evde bakım yardımı, engelli ve yaşlı aylığı, sosyal ekonomik destek, şartlı eğitim yardımı, ücretsiz seyahat hakkı gibi birçok başlıkta yardım programları geliştirdiklerini ve bu hizmetleri sürdürdüklerini belirten Bakan Yanık, "Zonguldak'a ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında 2022 yılında 94 bin lira gelir desteği ödemesi yaptık. Evde bakım yardımından halihazırda 5 bin 747 vatandaşımız Zonguldak'ta yararlanıyor. 2006'dan beri Zonguldak halkına bu kapsamda 732 milyonun üzerinde kaynak aktarmışız, ödeme yapmışız. Zonguldak'ta 2022 ocak-şubat döneminde 1029 yaşlımıza 2,2 milyon lira, 4 bin 523 engelli ve engelli yakınımıza 9,2 milyon lira yardım yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, konuşmasının ardından huzurevi sakinleriyle sohbet etti.