…
…
…
15 Haziran 2021, Salı Gümüşhane, Türkiye

Şiran İlçesi Kadın Kooperatifine Destek Toplantıları Devam Ediyor


İl Müdürlüğümüz, Gümüşhane Üniversitesi ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile kadın istihdamını arttırılmasına yönelik ilimiz Şiran ilçesindeki kuruluş aşaması sürecindeki kadın kooperatifine destek çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda; 11 Haziran 2021 tarihinde Cuma günü Üniversitemizin Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı’nda bir toplantı düzenlenmiş, akabinde toplantıda görüşülen konular ile ilgili laboratuvar ortamında ürün yapımı ve ürün özellikleri örnek eşliğinde neler yapılabilir noktasında projeler konuşulmuştur. Toplantıya İl Müdürlüğümüz Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu Sosyolog Ferdiye DEMİR Gümüşhane Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim ODABAŞ, ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Elif KARABULUT katılmıştır.

İlimiz Şiran ilçesindeki kuruluş çalışmaları süren kadın kooperatifini desteklemeye yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim ODABAŞ tarafından; lavanta yağı üretimi, kuşburnu sirkesi yapımı, sirke üretimi yapılan yerin dezenfektanı, ve gıda üretim süreci, ürün raf ömrü ve ambalajlama teknik ve yöntemleri konusunda teorik bilginin yanı sıra laboratuvar ortamında lavanta esansiyel yağ çıkarma, kuşburnunun katkı maddesi olmadan mor rengi sağlamasına ilişkin örnekler verilmiştir.