…
19 Eylül 2023, Salı Giresun

İl Müdürümüz Mustafa MODAOĞLU’nun, 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


İl Müdürümüz Mustafa MODAOĞLU’nun, 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı;

Aziz milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık karakterinde vardır, “manda ve himaye asla kabul edilemez “diye kurtuluş manifestosu yazan asil ve büyük bir millettir. Binlerce yıllık zaferlerle dolu tarihi boyunca, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumak tek yaşama gayesi olan aziz milletimiz, bu uğurda birçok asker ve vatandaşını şehit ve gazi vermiştir.

 

Bu aziz vatanın her karışında, vatanını, bayrağını, dinini korumak her türlü şartta canını ortaya koyan gazilerimiz, yaşayan bir tarih ve her zaman başımıza taç edilecek vatan için can ve kan vermenin canlı kahramanlarıdır. Gazilik bu millet için canından geçmeyi göze alanların göğsüne, tarihin taktığı şeref madalyasıdır.

 

Kahraman gazilerimize milletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, 19 Eylül 1921 Günü, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün "Gaziler Günü" olarak addedilmiştir. Bugün, milletimizin bekası için bu toprakları yurt kılmak üzere, canlarından ve serlerinden vazgeçerek mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günüdür.

 

Ayrıca 19 Eylül Atatürk’ün Giresun’a gelişini ŞEREF GÜNÜ olarak kutlamaktayız. 99.yıldönümünü kutladığımız bu günde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurtuluş savaşında sehit ve gazi olan tüm kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

 

 

Askere giderken bunu yüce Allah’ın bir emri vazifesi bilen, ölürsek şehit, kalırsak gazi düşüncesini kendisine şiar edinen aziz milletimizin, tarihten bugüne bize miras bıraktığı onurlu duruşun emanetleri,şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin, milletimize bıraktığı en kıymetli emanetler olduğu inancıyla; canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan ve nasibinde de ‘yaşarken alınabilecek en yüce paye’ olan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm gazilerimizin de Gaziler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.