…
…
27 Aralık 2022, Salı Merkez,Giresun,Türkiye

Giresun Belediyesi Aşevi Açıldı


Gemilerçekeği Mahallesi’nde açılan Giresun Belediyesi Aşevi’nden 150 ihtiyaç sahibine düzenli yemek servisi yapılacak.

Aşevinin açılışı için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla günlük 400 kişilik yemek kapasiteli Aşevini kurduklarını belirtti.  Şenlikoğlu, “Dayanışma ve paylaşma kültürünü yaygınlaştırmaya ve şehrimizde gönüllere dokunmayı sürdüreceğiz. Bu anlayışla sosyal yardım faaliyetlerimizi “Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” şeklinde gerçekleştiriyoruz. Tıpkı ramazan çadırı uygulamasında olduğu gibi Aşevimizde hazırlanacak olan yemeklerin giderleri için kaç kişilik olursa olsun iş adamlarımızın ve istekli her vatandaşımızın bağışlarını bekliyoruz. Yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal olan Aşevimiz şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, yakın zaman sonra şehrimize gezici ‘Aşevi Tırı’ geleceğini ve 5 bin kişilik yemek verileceğini de sözlerine ekledi.

Açılış törenine Belediye Başkan Vekili Salih Yılmaz, belediye yönetcileri, meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, İl Müftüsü Ramazan Topcan, muhtarlar ve davetliler katıldı.

200m2’lik bir alana kurulan soğuk hava depolu belediye aşevinde toplam 12 personel haftada 5 gün hizmet verecek ve yemekler 3 çeşit olarak günlük tek öğün olarak ilk etapta 50 hanede 150’i aşkın ihtiyaç sahibine pesonel tarafından ulaştırılacak.

Aşevinden, evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, çok yaşlı ve engelli vatandaşlar da faydalanacak.