…
12 Aralık 2019, Perşembe Giresun, Türkiye

Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Etkinlikler Yapıldı


3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlimizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri, bugün saat 10.00’da Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın, Milletvekillerimizin, İl Müdürümüz Mustafa Tosun'un, Kurumların ve halkın katılımıyla ; Deppoy mevkiinden, Atatürk Meydanına kadar gerçekleştirilen yürüyüşle başladı ve Atatürk Meydanında düzenlenen programlarla devam etti.

Atatürk Meydanında düzenlenen törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından, Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk Meydanında ki program; Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan engellilerin kemençe, halk oyunu ve zeybek, okunan şiirler ve engellilerin mehter gösterileriyle devam etti.

Programın sonunda protokol, Atatürk Meydanında İl Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü stantları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim okulları tarafından kurulan, masa tenisi, uçurtma, yer bulma labirenti, ebru sanatı, boyama, müzik, empati parkuru stantlarını gezerek engelli ve yakınlarıyla sohbet ettiler.