…
…
…
…
…
…
…
08 Mayıs 2020, Cuma Giresun, Türkiye

Covid-19 Nedeniyle Vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Vermeye Devam Ediyoruz.


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerimizde görev yapan psiko-sosyal destek grubumuz telefonla psikososyal destek hizmeti sunmaktadır. 

Psikososyal destek gruplarımız tarafından, COVID-19 pandemisi sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü kişilere, engellilere, engellilerin bakımlarını üstlenenlere, şehit yakınları ve gazilere,  yurt dışından gelip karantina altında tutulanlara, onların yakınlarına ve ihtiyaç duyanlar ile talepte bulunanlara psikososyal destek hizmeti veriliyor.

Bu doğrultuda Sosyal Hizmet Merkezleri olarak COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında izole durumda bulunan ya da yurtlarda karantina altında olup süreçten etkilenen, çeşitli sorunlar yaşayan, kendini mutsuz hisseden, hanesinde engelli olup onların bakımını yapan ve sürekli evde bulunmaktan dolayı sıkıntı yaşayan kişilere yönelik telefonla COVID-19 Psikososyal Destek hizmeti sunulmaktadır.

Psikososyal destekler, psikolog, psikolojik danışman, sosyolog ve sosyal çalışmacılardan oluşan görevliler tarafından veriliyor.