…
…
…
…
07 Temmuz 2023, Cuma Merkez,Giresun,Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlamalarımız


Bakanlığımızca 2021 yılından bu yana 30 Haziran Koruyucu Aile Günü olarak kutlamalarımız her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu önemli ve anlamlı günü sizlerle bir arada kutlayabilmek amacıyla bugün siz değerli ailelerimiz ve çocuklarımız ile bir aradayız. Hassasiyetiniz ve katılımınız için teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Devletimizin koruma altına aldığı çocuklarımız da, sağlıklı ve mutlu bir şekilde gelişimlerini tamamlayabilmeleri ve hayata hazırlanabilmeleri amacıyla Bakanlığımızın farklı sosyal hizmet modellerinden yararlandırılmaktadır. Koruyucu aile hizmet modeli, Bakanlığımızın çocuk alanındaki en önemli hizmet modelleri arasında ön plana çıkmıştır. 2012 yılında Sayın Hanımefendinin himayelerinde başlayan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” ile koruyucu aile hizmetinde yeni ve güçlü adımlar atılmış olup; koruyucu aile hizmetinin etkinliğinin artırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından önemli çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. 2023 yılı itibariyle ilimizde 80 koruyucu aile yanında 90 çocuğumuzun bakımı sağlanmaktadır.

6 Şubatta Ülkemizde yaşanan deprem afetinden sonra koruyucu aile olmak üzere ilimizde 1.350 başvuru yapılmış ve akabinde bilgilendirme toplantıları yapılarak kurum bakımında bulunan çocuklarımıza koruyucu aile olmak üzere durumu uygun olan ailelerimiz ile sosyal inceleme süreci başlatılmıştır.

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın belirlemiş olduğu esaslara, ilkelere, hedeflere ve politikalara uygun şekilde koruyucu aile hizmetlerimizin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla var gücümüzle çalışmaktayız.

Elbette bu çalışmalarımızda en büyük motivasyonumuz, ailelerimizin ve çocuklarımızın mutluluklarıdır. Sizler kan bağı ile değil can bağı bizden size emanet edilen çocuklarımıza kol kanat geren kıymet ve sevgi abidelerisiniz.. Koruyucu aile hizmetimizin artması ve daha çok çocuğumuzun sıcak bir yuvaya kavuşabilmesi için bizlerin çalışmasının yanında, sizlerin de destekleriyle yeni koruyucu ailelerin bu geniş ailemize katılmasını, daha çok çocuğumuzun bu hizmetten yararlanmasını umut ediyoruz.

Sizler bu hizmeti tanıtacak en güzel örneklersiniz…

İyi ki varsınız…