…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Aralık 2023, Pazartesi Gaziantep, Türkiye

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi ile Öğrencilerle Gazilerimiz Bir Araya Geliyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında uygulanan “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi kapsamında kahraman gazilerimiz ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bir araya geliyor.

Eğitim çağındaki çocukların kahraman gazilerimiz ile bir araya gelmeleri, yapılan fedakârlıkları birinci ağızdan dinlemeleri ve tarih bilinci edinerek geleceğe bu bilinçle yön vermeleri amacıyla başlatılan “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile İl Millî Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

İlimizde kasım ayı içerisinde Değer Koleji ev sahipliğinde düzenlenen programda Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Gazi Mehmet Yeter, Gaziantep Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Hasan Basri Yılmaz, Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharip Gazi Cuma Erdem, Gazi Halil Doğan ve Gazi Yılmaz Eker; aralık ayı içerisinde Birey Koleji ev sahipliğinde düzenlenen programda ise Gaziantep Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Hasan Basri Yılmaz, Gazi Sercan Zer, Gazi İbrahim Demirbaş ve Gazi kadir Karadağ öğrenciler ile bir araya gelerek hayat hikâyelerini paylaşmış ve öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlamışlardır.

Bakanlığımız tarafından önümüzdeki yıl da devam ettirilecek olan “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” projesi kapsamında köy okulları dahil Türkiye’nin her yerinde gaziler ile öğrencilerin buluşturulması hedeflenmektedir.