…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Kasım 2019, Çarşamba Gaziantep, Türkiye

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi, Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Çalıştayı Düzenlendi


Cumhurbaşkanlığı’nın Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin gerçekleştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması” amacıyla çalıştay düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen çalıştay, Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Hayri Özkeçeci, Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Alper Ekrem Bozkurt, Esnaf ve Sanatkarlar Koop. Birliği Başkanı Ömer Yılmaz, KADEM Gaziantep Başkanı Sabiha Doğan, Birlik Başkanları, Kurum Amirleri, Kadın Kooperatif Başkanları ve ortakları katılımıyla gerçekleşmiştir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda “Başarılı Kadın Kooperatifleri” Sinevizyonu gösteriminin ardından Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Kadın Kooperatifleri adına örnek Kadın kooperatifi “Moringantep Girişimci Kadınlar Üretim ve Kalkınma Kooperatifi” Başkanı Sevgi Kütüz, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Alper Ekrem Bozkurt, Hasan KALYONCU Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe SÖZEN, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk konuşma ve sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Konuşmalar sonrası katılımcılar ile 11 masa oluşturularak başlatılan çalıştayda; Kadın Kooperatiflerinde Sosyal Güvenlik Sorunu ve Finansman stratejilerinin geliştirilmesi, İlimizdeki mevcut Kadın Kooperatiflerinin genel durumunun değerlendirilmesi ve konu hakkında stratejilerin geliştirilmesi, Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı, ürün geliştirilme çalışmaları, pazarlama, reklam ve stratejilerinin geliştirilmesi, İlimizdeki mevcut Kadın Kooperatiflerinin sayısının arttırılmasının, güçlendirilmesinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda stratejilerinin geliştirilmesi, Tarımsal kalkınma Kooperatiflerinin mevcut durumu, önündeki engeller ve geliştirilecek stratejiler, Kadın Kooperatiflerinin geliştirilmesinde Yerel Yönetimlerin desteklenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilecek stratejiler konuları masalara yatırıldı.