…
…
…
…
22 Aralık 2023, Cuma Gaziantep, Türkiye

“Gaziantep Aile Akademisi” İş Birliği Protokolü İmzalandı


Toplumun temel taşı olan ‘Aile’ kurumunun sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi, aile içinde sağlıklı bir iletişimin sürdürülerek iç huzurun temin edilmesi ve aile bütünlüğünün korunması kapsamında ‘Gaziantep Aile Akademisi’ nin etki alanının genişletilmesi amacıyla Gaziantep Aile Akademisi İş birliği Protokolü imzalandı.

Valilik Fuaye Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Gaziantep Valimiz Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcımız İsmail Karataş, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli, Sanko Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep Baro Başkanımız İskender Kahraman, Gaziantep İl Müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe katıldı.

Gaziantep Modeli ile bütün kurumların katkısıyla hizmet verecek olan Gaziantep Aile Akademisi, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gaziantep Barosu, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve GAGEV ile ortak çalışacak.  

İşleyişi ve çalışmasıyla Türkiye’de bir ilk olacak ve 26 Aralık 2023 Salı günü açılışı yapılacak akademi, bünyesinde vereceği hizmetlerle çeşitli nedenlerle aile içi çatışmalarla karşı karşıya kalan bireylerin sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetler yapacak, danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek. Merkez danışanlarına, ücretsiz hizmetlerinin yanı sıra paydaşlarla beraber eğitimler verecek, hukuki danışmanlık sağlayacak.