…
…
…
08 Ekim 2019, Salı Ankara, TÜRKİYE

Yaşlı ve Engellilere Yönelik Bakım Hizmetleri Akreditasyon Toplantısı 30 Eylül 2019’da Ankara’da Düzenlendi


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü  TÜSKA, Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün katılımıyla, yaşlı ve engellilere yönelik bakım hizmetlerinin akreditasyon programı çalışmalarını başlatmak için izlenecek stratejileri belirlemek amacıyla Bakım Hizmetlerinde Akreditasyon konulu toplantı düzenlendi.

Toplantı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ve TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel’in konuşmaları ile başladı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü BHKS çalışmalarına ait sunum Kalite Geliştirme Dairesi BHKS Ve Mevzuat birimi çalışanlarından Duygu Kırgın Toprak tarafından yapıldı.  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Akreditasyon Sürecine ilişkin sunum ise TÜSKA’dan Dr. Kezban Avcı tarafından yapıldı.

Toplantıda bakım kalite standartları, değerlendirme eğitim programı, ISQua akreditasyon süreci konuları ele alındı.  Toplantı sonucunda sağlık ve sosyal bakım hizmetleri akreditasyon programlarının içeriği ve yapısı hakkında bilgi toplanmış olup, bakım kalite standartları akreditasyon sürecine ilişkin yol haritası çizilmiştir.

Toplantı sonucunda TÜSKA ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında, Bakım Hizmetleri Akreditasyon Programı işbirliği çalışmaları başlatıldı.