…
…
…
…
18 Eylül 2019, Çarşamba

Yaşlı Refahı Seminerinin Beşincisi Diyarbakır’da Düzenlendi


Yaşlı Refahı Bölge seminerleri devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Yaşlı Refahı” seminerinin beşincisi Diyarbakır’da yapıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Yaşlı Yılı İlan etmesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen “Yaşlı Refahı Semineri”nin beşincisi Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA, Diyarbakır Öğretmen Evi’nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasında; Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin ülke genelinde yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması için bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın arttırılması, yaşlı refahının toplum nezdinde daha fazla gündeme gelmesi olduğunu açıkladı.

Seminer kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanları tarafından Yaşlılık, Yaşam Kalitesi ve Yaşlı Hakları, Sosyal Yardım Hizmetleri, Gündüz Hizmet Modeli, Yaşlılıkta Ailenin Rolü konularında sunum gerçekleştirildi.

Seminere; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA, Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit AÇAR, İl Müdür Yardımcıları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Uzmanlar, Sağlık İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yönetici ve personeli, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile Diyarbakır ve çevre illerden gelen Bakanlığımız yönetici ve personeli katıldı.

Yaşlı Refahı Seminerini müteakiben Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Avni ÖZKAYA ve İl Müdürü Halit AÇAR, Vali Yardımcısı Nihat KARABİBER’i ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin ERYILMAZ'ı makamlarında ziyaret etti. Söz konusu ziyaretlerde, Diyarbakır ilimizdeki sosyal hizmet uygulamaları ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sosyal belediyecilik alanında yapılabilecek hizmetler değerlendirildi.