…
…
…
…
…
01 Ekim 2019, Salı Kocaeli, TÜRKİYE

Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerlerinin Altıncısı Kocaeli’nde Gerçekleştirildi


Uzm. Dr. Orhan KOÇ: Yaşlı Refahı Seminerinde Yerel Düzeyde Farkındalık ve Personel Motivasyonunun Geliştirilmesi Hedefleniyor.

Yaşlı Refahı Semineri’nin altıncısı 27.09.2019’da Kocaeli Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Yaşlı Yılı İlan etmesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen “Yaşlı Refahı Semineri”nin altıncısı 27.09.2019’da Kocaeli Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Seminere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR, Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Çoşgun GÜRBOĞA, Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Faruk BİLGİN, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nde görevli Uzman Hulusi GÖLPINAR,  Kocaeli Vali Yardımcısı Suat YILDIZ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan AYDINLIK katıldı.

İl Protokolü, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Kocaeli AÇSHB İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Sosyal Hizmet Merkezleri, Huzurevleri, Resmi ve Özel Bakım Merkezleri,  Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinde görevli idari kadro ile yaşlılık alanında hizmet veren personel seminerde hazır bulundu.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ: Yaşlı Refahı Seminerinde Yerel Düzeyde Farkındalık Ve Personel Motivasyonunun Geliştirilmesi Hedefleniyor

Yaşlı Refahı Seminerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın arttırılması amacıyla bölgesel "Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerleri"nin düzenlendiğini belirtti.

Seminerlerde engelli ve yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehberlik edici çalışmaların ele alındığını, ‘Yaşlı Refahı’ adı altında düzenlenen seminerler kapsamında, yaşlanma ile ortaya çıkan fizyolojik değişimlerin etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşlıların bağımsız günlük yaşam aktivitelerinin geliştirilebilmesi konularının kapsamlı bir biçimde değerlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ; yerel düzeyde farkındalık ve personel motivasyonunun geliştirilmesi hedeflenen seminerler kapsamında, farklı uygulamalar ile güncel gelişmeler hakkında görüş ve önerilerin alınmasın sağlandığını ifade etti.

Yaşlı Refahı Semineri İlk oturumun sunumu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünde görevli idari kadro ve uzmanları tarafından yapıldı.

Seminerin ikinci oturumunda sunumlar, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli uzman kadro tarafından yapıldı. Program Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR’un kapanış konuşması ile sona erdi. Kocaeli’nde gerçekleştirilen Yaşlı Refahı Seminerinde hizmet vermekte olan diğer kurum ve kuruluşlarla fikir alış verişinde bulunuldu.

Seminer sonrasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ve beraberindeki heyet,  huzurevi ziyareti gerçekleştirdi. Ayrıca Kocaeli’nde kuruluşlarla ilgili yatırım projeleri yerinde inceledi.