…
…
…
…
…
…
23 Ağustos 2019, Cuma Van, TÜRKİYE

Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerlerin Üçüncüsü Van’da Gerçekleştirildi


Yaşlı Refahı Bölge Seminerine katılmak için Van’a giden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM ile beraberindeki heyette yer alan Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire başkanı Coşgun GÜRBOĞA, Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Faruk BİLGİN, Uzm. Betül TAMKOÇ; Uzm. Yrd. Tamer Doğan ALAGÖZ seminer öncesi Engelsiz Yaşam Akademisi, Özel Kardelen Bakım Merkezi ve yakında açılacak olan Edremit Huzurevine ziyaret gerçekleştirdi.

Yaşlılarla sohbet eden YILDIRIM ve beraberindekiler, tesislerde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM, Van’daki kuruluşlarda 300 civarında yaşlının, yaşlı yakınının gündüz hizmetlerinden yararlandığını, buralarda el becerilerini geliştirdiklerini ve spor ve kültürel aktivitelerde bulunduklarını belirtti. Ailesinden ve sosyal çevresinden kopmadan yaş alan/yaşlanan bireylerin son çare olarak kuruluş bakımına alındığını ifade etti.

22 Ağustos 2019’da Perşembe günü VAN TSO konferans salonunda Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerine;  Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman ÇOHAZ, Van SGK İl Müdürü Abidin GÖKSOY, Van Nüfus Müdürü Mehmet SEVEN, AFAD İl Müdürü Osman UÇAR, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer OĞUR, Van İl Sağlık Müdürü  Dr. Mahmut SÜNNETÇİOĞLU katıldı. 

Yaşlı Refahı Bölge Van Bölge Seminerine; Ağrı, Iğdır, Bitlis, Siirt, Şırnak, Muş illerinden yaşlılıklarla ilgili faaliyetlerde bulunan kurum personelinin yanı sıra, Van sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de iştirak etti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM seminerin açılış konuşmasında Ülkemiz ve Dünya nüfusunun her geçen gün yaşlandığını, yaşlı nüfus oranının genç nüfusa oranla artığını,  bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılı 'Yaşlılar Yılı' ilan ettiğini belirtti.

Yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın arttırılması amacıyla ‘Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerleri’nin üçüncüsünün Van’da düzenlediğini ifade eden YILDIRIM; “öncelikli hedefimiz ülke genelinde yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması için bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın arttırılması yaşlı refahının toplum nezdinde daha fazla gündeme gelmesidir”  açıklamasında bulundu.

Genel Müdür Yardımcısı YILDIRIM; bu tür faaliyetlerin, seminerlerin Bir Gönül ve Hizmet Seferberliği olduğunu ifade etti veKültürel değerlerimiz ekseninde engellilerin ve yaşlıların ayrımcılığa uğramadan hak temelli bir anlayışla toplumsal hayata tam ve etkin katılmaları düsturundan hareket ettiğimiz gibi insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri amacıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz.  Biz bir bütünüz. Yaşlılarımız kendilerinin ulu çınara benzetilmesini sever.  Ulu çınarın kökleri, gövdesi, dalları nasıl bir bütünse bizde inanın öyleyiz.”  dedi.

Gönül Komşuluğu anlayışı ile yaşlılarımıza sahip çıkmanın mümkün olduğu bir kültürel bir iklimde yaşadığımızı belirten YILDIRIM, yaşlılarımıza önce ailelerinin ve diğer yakınlarının sahip çıkması gerektiğini vurguladı.