…
…
…
…
…
…
…
04 Eylül 2019, Çarşamba Hatay, TÜRKİYE

Yaşlı Refahı Bölge Seminerlerinin Dördüncüsü Hatay’da Gerçekleştirildi


Yaşlı Refahı Bölge Seminerleri devam ediyor. Seminerler dizisinin dördüncüsü Hatay’da düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Yaşlı Refahı” seminerlerinin dördüncüsü Hatay’da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının 180 günlük icraat programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda “Yaşlı Refahı” semineri gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seminer; Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU, Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN, İl Müdür Vekili Sebahattin BÜYÜKTELLİ’nin konuşmalarıyla devam etti.

Seminerde yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlanması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın artırılması, yaşlanma ile ortaya çıkan fizyolojik değişimlerin etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşlıların bağımsız günlük yaşam aktivitelerinin geliştirilebilmesi konuları kapsamlı bir biçimde ele alındı.

Ayrıca yerel düzeyde farkındalık ve personel motivasyonunu geliştirmesi hedeflenen seminer kapsamında, farklı uygulamalar ile güncel gelişmeler hakkında görüş ve öneriler değerlendirildi.

Yaşlı Refahı” seminerine; Hatay Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN, İl Müdür Vekili Sebahattin BÜYÜKTELLİ, İŞKUR il Müdürü Ziya YÜKSEL, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit BAL, İl Müdür Yardımcısı Yılmaz BALAMAN, kurum müdürleri, Hatay ve çevre illerin bakımevlerinde görev yapan 235 personel katıldı.

Dördüncüsü Hatay’da düzenlenen Yaşlı Refahı Bölge Semineri sonrası Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN ve daire başkanlarından oluşan heyet; Hatay Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezine bağlı umut evlerini ziyaret etti. Heyet mensupları umut evleri sakinleriyle görüştü.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN ve beraberindekiler ayrıca; toplam inşaat alanı 15.304 m2 olan yeni huzurevi 2 bölüm ve 4 bloktan oluşan, rehabilitasyon bölümü 124 yataklı ve 86 odadan, huzurevi bölümü ise 70 oda ve 106 yataklı, odaların 36 adedi süit oda şeklinde tasarlanan Hatay Huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu.