…
27 Eylül 2019, Cuma

Yaşlı Destek Programı Kapsamında Sakarya Yaşlı Destek Merkezi Ziyaret Edildi


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR; 26 Eylül 2019’da Sakarya’da Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili inceleme ve değerlendirmelerle bulunmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR; Sakarya Büyükşehir Sosyal İşler Daire Başkanı ve YADEM yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Görüşmede Proje uygulaması halen devam eden Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezlerinde model uygulamalarıyla ilgili genel değerlendirme yapıldı ve çözüm bekleyen sorunlar ele alındı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR’a daire başkanları Çoşkun GÜRBOĞA ve Ömer Faruk BİLGİN eşlik etti.

Görüşmede Proje uygulaması halen devam Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezlerindeki model uygulamalarla ilgili genel değerlendirme yapıldı ve çözüm bekleyen sorunlar ele alındı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR Proje uygulaması halen devam eden YADES  projesi ile  ülke genelinde 35 bin yaşlıya bakım hizmeti verildiğini,  bugüne kadar 10 bin 307 hanede 35 bin 39 kişiye ulaşılan YADES programına ayrılan desteğin üç yılda 33 milyon 236 bin liraya ulaştığını ayrıca YADES ile yerel yönetimlerin desteklendiğini belirtti.

 Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OKUR; YADES’ten yürütülen YADEM projesinde Yaşlı Destek Merkezinde hizmet alan yaşlıların çalışmalarına da katıldı.