…
31 Ekim 2017, Salı

YADES Kapsamında Desteklenen Ödüllü Projeye Ziyaret


Yaşlı Destek Programı (YADES-2016) kapsamında uygulanmakta olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi” adlı projesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından “Jüri Özel Ödülü”ne layık bulundu. 26 Ekim 2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ödül törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran katıldı. Başaran ayrıca proje kapsamında evlerinde hizmet verilen yaşlıları da ziyaret etti. Ziyaret süresince Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran’a, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Derya Kamalak Erkoç ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran eşlik etti.
 
Ziyaret esnasında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, “Yaşlı Destek Programı (YADES-2016) kapsamında desteklediğimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi” adlı proje, Bakanlığımızın destek programı ile öncelikli olarak koyduğu hedefi amaçlayan bir proje… Bu proje ile günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı vatandaşlarımızın sağlık durumları, kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçları ve sıcak yemek ihtiyaçları Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi aracılığıyla karşılanıyor “ dedi.
 
Projenin almış olduğu ödülün, projenin başarısının da bir göstergesi olduğunu belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, “Bakanlık olarak desteklediğimiz bir projenin böyle bir ödül alması bizler için de mutluluk verici… Ziyaretimiz süresince ve yaptığımız izleme ve değerlendirmelerde, yaşlıların bu hizmetten oldukça memnun olduklarını görüyoruz. Bu anlamda amacına ulaşma yolunda yerini bulduğunu gözlemlediğimiz bu projede emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Ziyaret esnasında proje hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ise “Görüldüğü gibi evlerinde ziyaret ettiğimiz yaşlılarımız bu hizmetten oldukça memnun… Sunulan hizmetten ötürü bizlere teşekkür ediyorlar, hayır dua ediyorlar. Aldığımız ödül bir yana ama o yaşlılarımızın dualarını almak bizim için ödüllerin en güzeli…” şeklinde konuştu.Yaşlı Destek Programı (YADES) Yaşlı Destek Programı (YADES), Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik tasarlanmış bir proje destek programıdır. Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Büyükşehir Belediyeleri tarafından hazırlanan ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygun görülen yaşlılara yönelik projelere mali kaynak sağlanmaktadır. Yaşlı Destek Programı (YADES) ile öncelikle evde yalnız yaşayan, ya da eşiyle veya bir yakını ile yaşayan, evde bakım ve sosyal destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılara sosyal hizmet sağlanmaktadır. YADES Programı ile ayrıca belediyelerin yaşlılık alanındaki hizmetlerini evde bakım ve evde sosyal yaşama destek bağlamında geliştirmelerine ve hizmetlerini yaygınlaştırmaları ve sürdürmelerine katkı sağlanmış olacaktır.