…
…
…
23 Aralık 2021, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Ulusal Erken Müdahale Çalışmaları İşbirliği Protokolü İmzalandı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı arasında Ulusal Erken Müdahale Çalışmaları İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Vakıf İcra Kurulu Başkanı İsmail Kemal GÜRLEYİK’in katılımları ile gerçekleşti.  Protokol imza töreninde Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar EVGİN ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM hazır bulundu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; bu tür işbirliklerinin önemine değindi. Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Türkiye’nin erken tanı ve müdahale konusunda çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu vurguladı. 0-3 yaş grubuna yönelik birçok tarama testinin yapıldığını anlatan KOÇ, erken tanının evlilik öncesine kadar gidebildiğini söyledi.

Ulusal erken müdahale konusunun büyük önem taşıdığını vurgulayan Orhan KOÇ, “Erken çocukluk döneminde tanı koymak ve tanı sonrasında geliştirilecek programlarla eğitim ve rehabilitasyon programları, toplum temelli, aile odaklı hizmetleri de entegre edecek çalışmaları proje bazlı başlatılmış olup, ‘Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı’ diye hükümet programına almış bulunmaktayız” diye konuştu.