…
22 Mart 2017, Çarşamba

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Görev Yapan Teknik Personele Yönelik Erişilebilirlik Eğitimi


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yeni projelendirilen ve inşa edilen veya tadilat yapılacak olan yapılarda erişilebilirliğin sağlanması için erişilebilirlik konusunda teknik bilgiler vermek üzere, merkez teşkilatta ve bölge müdürlüklerinde görev yapan mimar, inşaat mühendisi, inşaat teknikeri, peyzaj mimarı, şehir plancısı, makine mühendisi, makine teknikeri, elektrik mühendisi, elektrik teknikeri ve benzer unvanlı teknik personele yönelik iki eğitim programı düzenlendi. 21 ve 22 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı teknik personeline erişilebilirlik konusunda teknik bilgiler verildi.
 
Erişilebilirliğin sağlanması için teknik bilgilerin aktarıldığı eğitimin ilk gününde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez teşkilatta görev yapan 60 kişiye; ikinci gün Bakanlığın bölge müdürlüklerinde görev yapan 95 kişiye eğitim verildi.
 
Eğitim Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. Dr. Deniz Çağlayan Gümüş tarafından yapılan Erişilebilirliğin Önemi konulu açılış sunumu ve Erişilebilirlik Filmi ile başladı. Programda ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan tarafından “Kent Yaşamında Engellilerin Yaşadığı Sorunlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
 
Eğitim programı kapsamında katılımcılara; erişilebilirlik mevzuatı, farklı gruplarda yer alan engellilerin yapılı çevredeki gereksinimleri ve yapılması gerekenler, hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri uygulama esasları konularında sunumlar yapıldı ve uygulama projeleri örnekleri verildi. Eğitim, katılımcıların gruplar halinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Genelgesi ekinde yer alan formları kullanarak mevcut durum tespiti uygulaması yapmaları ve her grubun tespit çalışması sonuçlarını ve çözüm önerilerini sunmalarının ardından tamamlandı.

$(document).ready(function() { $("a[rel=58d379c769140737c8a8a759]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });