…
16 Ağustos 2021, Pazartesi Ankara. TÜRKİYE

Türkiye Otizm Meclisi’nin Yeni Yönetim Kurulu İle Genel Müdürlüğümüz Arasında Çevrim İçi Toplantı Düzenlendi


Türkiye’de kurulmuş olan ve aktif olarak otizm alanında çalışan 115 (102 dernek, 8 vakıf, 5 federasyon) sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturdukları bir sivil platform olan Türkiye Otizm Meclisi’nin olağan genel kurulunda seçilen 4. dönem yönetim kurulu üyeleri ile Genel Müdürlüğümüz arasında çevrim içi tanışma toplantısı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un katılımı ile gerçekleştirildi.

“Tüm engel gruplarında olduğu gibi otizmde de en önemli aşamanın erken tanı” olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan KOÇ; pandemi sürecinde Türkiye Otizm Meclisinin önemli katkı sunduğunu,  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde "otizm" konusunda farkındalık oluşturan çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

Toplantıda otizm alanında Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Otizm Meclis arasında iş birliği konuları ele alındı. Ayrıca bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Türkiye Otizm Meclisi’nin Genel Müdürlüğümüzden taleplerinin de dile getirildiği toplantıda Genel Müdürlüğümüz tarafından otizm alanında yapılacak çalışmalara ilişkin yol haritası ile ilgili bilgi verildi.

Genel Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde çalışmalarda yer alan Türkiye Otizm Meclisi’nin yeni yönetim kurulu üyelerine, görevlerinde başarı dilekleri iletilerek toplantı sonlandırıldı.