…
…
29 Nisan 2019, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Türkiye Destekli İstihdam Uygulamaları Paylaşım Toplantısı Düzenlendi


25 Nisan 2019’da SGK Kavaklıdere Eğitim Tesisinde, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstihdam ve Sosyal Güvenlik Dairesince, Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sosyal taraflar ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı toplantı yapıldı.

Toplantıda ‘Destekli istihdam’ın, engelli bireylerin iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak becerileri edinmelerini, kendi özellik ve tercihlerine göre iş sahibi olmalarını sağlayan bir sistem olduğu,  Destekli istihdam programlarının engelli bir kişinin işlerini öğrenmesi ve gerçekleştirebilmesi için sağlanan sürekli destek hizmetlerini kapsadığı belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu projesi ile birlikte ülkemizde destekli istihdam yöntemi kamum kurumları, çeşitli sivil toplum örgütleri ve özel sektör tarafından hayata geçirilen projeler ile başarılı bir şekilde yürütüldüğü, olumlu sonuçlar alındığı, bu kapsamda, çok önemli bir gelişme olarak 2018 yılında İŞKUR tarafından kapsamlı bir destekli istihdam projesi uygulanmaya başlandığı ifade edildi.

Türkiye Destekli İstihdam Uygulamaları Paylaşım Toplantısı’na başkanlık eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; Ülkemizde hak temelli bir yaklaşım ile engelli hizmetlerinin uygulandığını belirtti. Gündüzlü hizmetlerin önemini ifade etti ve ülkemizde uygulanan engelli istihdam politikalarına ve Destekli İstihdam Uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

Ayrıca Dr. KOÇ; kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör tarafından yürütülen destekli istihdam çalışmalarının ve alanda elde edilen bilgi, tecrübe ve deneyimlerin paylaşılmasının  destekli istihdam hizmetinin  geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında önem arz ettiğini vurguladı.  

 

Destekli istihdam projelerine ilişkin olarak;  Bakanlığımızca yürütülen “İşe Katıl Hayata Atıl Projesi” proje yürütücüsü Doç.Dr Necdet KARASU’nun sunumlarının yanı sıra ÇASGEM, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Özel Sektör temsilcilerinin sunumlarının gerçekleştirildi ve görüş alışverişinde bulunuldu.