…
…
…
…
…
…
…
…
01 Kasım 2019, Cuma Ankara, TÜRKİYE

TBMM Down Sendromu, Otizm Ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu


TBMM Down Sendromu, Otizm Ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal ÇELİK ve üyeleri, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Kemal ÇELİK başkanlığında; Bşk. Yrd. Radiye SEZER KATIRCIOĞLU, Komisyon Sözcüsü Bahar AYVAZOĞLU, üyeler Vildan YILMAZ GÜREL, Hülya NERGİS, Hüseyin Avni AKSOY, Metin İLHAN ve 25 ve 26’ncı dönem Milletvekili ve Bakan Danışmanı Bennur KARABURUN, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
TBMM Heyetine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM eşlik etti. Ayrıca Pursaklar Kaymakamı Mehmet YILDIZ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürü Durmuş Ali DALDALLI, TBMM heyetinin Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinde hazır bulundu.
TBMM Komisyon Başkanı ve üyeleri, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelişlerinde kuruluşta kalan 18 yaş ve üstü yetişkin hafif düzeyde zihinsel engellilerin oluşturduğu Mehter takımının konseri ile karşılandı. Komisyon Üyeleri Rehabilitasyon Merkezi yerleşkesinde bulunan çocuk evlerinde, spor salonunda ve sağlık revirinde, engellilerin el becerilerinin geliştirildiği üretim atölyelerinde incelemelerde bulundular ve yetkililerden bilgi aldılar.
TBMM Down Sendromu, Otizm Ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyon Başkanı ve üyeleri; merkezde engellilere yönelik gerçekleştirilen kültürel, sanatsal, sosyal ve spor aktivitelerinin rehabilitasyon sürecine olumlu katkı sunduğunu, nitelikli bir bakım hizmeti verildiğini, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinden memnun kaldıklarını, merkezin engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran birçok donatıya sahip örnek bir kurum olduğunu belirttiler.