…
23 Mart 2015, Pazartesi

Sömürü, Şiddet ve İstismardan Masun Olma Hakkı Göstergeleri Değerlendirme Çalıştayı


 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında yürütülen “BM Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesi’nin Türkiye’de Uygulanma ve İzlenmesine Destek Projesi’’ kapsamında, 24-25 Mart 2015 tarihlerinde Sömürü Şiddet ve İstismardan Masun Olma Hakkı Göstergeleri Değerlendirme Çalıştayı Ankara Limak Ambassador Hotel’de gerçekleştirildi.
 
İlgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran tarafından yapılan açılış konuşması ile başlamış ve Araştırma Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanı Sayın Tayyar Kuz’un konuşmasıyla devam etmiştir.
 
Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin 16. Maddesi ile ilgili olarak gerçekleştirilen Çalıştayda İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Sayın Feray Salman tarafından “İzleme ve Göstergeler” başlıklı, Uluslararası Çocuk Merkezi Çocuk Hakları Sorumlusu Sayın Adem Arkadaş tarafından ise “Şiddetten Masun Olma Hakkı” konusunda yapılan sunumlar ile devam eden Çalıştayda son olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Fizyoterapist Sayın Sultan Bilir tarafından Sözleşmenin 16. Maddesi kapsamında oluşturulan taslak göstergelerin hazırlık sürecine ilişkin bir sunum gerçekleştirilmiştir.
 
Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin “Sömürü Şiddet ve İstismardan Masun Olma Hakkı” başlıklı 30. Maddesi çerçevesinde ülkemizdeki mevcut durumun ortaya konulabilmesi ile izleme ve raporlama süreçlerinde dayanak oluşturabilecek referans göstergelerin oluşturulmasını hedefleyen Proje kapsamında geliştirilen taslak yapısal, süreç ve sonuç göstergeleri konunun tarafı kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile paylaşıldı ve tartışılarak değerlendirildi.

$(document).ready(function() { $("a[rel=55118287369dc57100ffc189]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });







Sonraki Sayfa: Yaşlanma ve Yaşam Konferansı
Önceki Sayfa : Bakan İslam: Asıl istediğimiz, yaşlılarımızın kendi evlerinde yaşlanması



Tweet
!function (d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (!d.getElementById(id)) { js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://platform.twitter.com/widgets.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); } }(document, "script", "twitter-wjs");