…
…
…
…
…
30 Mayıs 2019, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Sivil Toplum Kuruluşları Serebral Palsi Gündemiyle Buluştu


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından planlanan, farklı ihtiyaçları bulunan engel türleri için sorun ve ihtiyaç analizi kapsamında “STK Buluşmaları” toplantılarında, belirli engel gruplarına yönelik faaliyet göstermekte olan sivil toplum kuruluşlarının engelli birey ve ailelerinin yaşadıkları sorun ve çözüm önerilerini istişare ederek, bu sorunlara çözüm bulacak hizmet sunucularıyla aynı platformda bir araya gelmeleri sağlanacak..

“STK Buluşmaları” kapsamındaki toplantıların ilki “Serebral Palsi” gündemiyle sivil toplum kuruluşlarının, ilgili kurum temsilcilerinin ve uzmanların katılımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Söğütözü Yerleşkesinde Bakanlık Toplantı salonunda 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14:00 da düzenlendi.

Bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozuklukla mücadelenin doktor, aile ve ilgili hizmet kuruluşlarının eşgüdümüyle daha başarılı olabileceğini söyleyen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; “Kamu-sivil toplum işbirliğini önemsediklerini, Serebral Palsi konusunda hizmet veren sivil toplum kuruluşları ile birlikte hizmet araç ve yöntemlerin çeşitlendirilerek geliştirildiğini, Serebral Palsi konusunda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarıyla istişare edildiğini “belirtmiştir.