…
04 Haziran 2020, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Sebiha Başaran: Genel Müdürlüğümüz Sorunların Takipçisi Olduğu Gibi STK ve Kamu Kurum ve Kuruluşları Arasında Koordinasyon Görevini Sürdürüyor


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN,  Down Sendromu Derneği online eğitimleri kapsamında, dernekten gelen talep doğrultusunda Dernek başkanı Fulya EKMEN in moderatörlüğünde, dernek üyesi ve down sendromlu birey ve ailelerinin katıldığı online STK buluşmalarında konuştu.  

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN, Genel Müdürlüğün engelli ve yaşlı alanındaki çalışmaları, projeleri, kurumsal bakım hizmetleri ve pandemi sürecinde merkez, taşra kuruluşlar, çalışanlar ve hizmet alanlar konusunda yapılanlar, bilgilendirmeler, görsel ve yazılı yayınlar, bunların erişilebilirliği amacıyla yapılan uygulamalar, erişilebilirlik ve içerik başlıklarında kurumlar arasındaki işbirliği ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Down Sendromu Derneği Kurucu Başkanı Fulya EKMEN,  online programa katılım için,  ayrıca  pandemi sürecinde özellikle kurumsal bakım başta olmak üzere verilen emek, özen, gayret  gösteren yetkililere, emeği geçenlere teşekkür etti. Vardiya sisteminde  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanlarının fedakârca hizmet verdiklerini, hizmet vermeye devam ettiklerini, engelli aileleri olarak “bizden sonra ne olacak?” kaygısına  son verecek   şekilde  çalıştıklarını  belirtti, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.  

Katılımcı aileler, Engelli istihdamında kotanın artırılması, down sendromluların EKPSS de soruların içeriğinde müfredatın sadeleştirilip basitleştirilmesi, ÇÖZGER’den sonra bazı anaokullarının downlu çocukları almak istememesi, özellikle tek ebeveynli ailelerde evden çalışıp, üretip pazarlayabilecekleri ağ oluşturabilecek proje ve uygulama taleplerini ilettiler. STK buluşmalarının devam etmesini, kurumsal olarak seslerini duyurmak istediklerini dile getirdiler.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri genel Müdür Yardımcısı Sebiha BAŞARAN sorunlarının takipçisi olarak, Engelli Hakları İzleme Sürecinde odak kurum olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün STK ve kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlamaya devam edeceğini, STK buluşmalarının  sürdürüleceğini, karar alma ve mevzuat çalışmalarında Sivil Toplum Kuruluşları ile iletişim halinde olacaklarını vurguladı. Katılımcılara teşekkür ederek Amin Maalouf un “Bu Yüzyılda artık yabancı diye birşey yok, yalnızca yol arkadaşları var…” sözü ile programı sonlandırdı.