…
08 Temmuz 2014, Salı

Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde İftar Buluşması


 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenen, bakım ve rehabilitasyon merkezi sakini çocukların buluştuğu İftar Programı Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik’in katılımlarıyla 7 Temmuz 2014 tarihinde Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
İftar programı vesilesiyle Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli çocuklarla merkezde ve Sevgi evlerinde kalan çocuklar Ramazan ayının dostluk, kardeşlik ve sevgi ikliminde aynı sofrayı paylaşmanın güzelliğini yaşadılar. İftar programına Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik’in yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşar Yardımcıları İmambey Ertem ve Mustafa Karaman, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür V. Muhammet Ecevit Carti ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ile Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk katıldı.
 
Konya Ermenek’teki Umut Evi’nde kalan zihinsel engelli gençlerden oluşan Mehter takımının çaldığı marşlarla başlayan İftar Programı’nda Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk de kısa bir konuşma ile bu buluşmanın güzelliğini dile getirdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İftar vaktinin gelmesiyle birlikte kurulan sofrada hep birlikte paylaşılan mutluluk görülmeye değerdi. Konya Ermenek’ten gelen grubun sunduğu ney ve ud dinletisi ile devam eden İftar programında, iftar sonrası Sevgi Evleri’nde kalan çocukların oluşturduğu ilahi korosu da ilahiler sundu. İftar programına katılan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik’e teşekkürlerini ileterek, bir plaket takdim ettiler.
 
Program sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik başkanlığındaki protokol heyeti, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kız çocuklarının kaldığı engelsiz yaşam evine konuk oldular.

 


$(document).ready(function() { $("a[rel=54218303369dc309443bb831]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });