…
27 Kasım 2014, Perşembe

Sağlık Personeline Yönelik Eğitim Verildi


Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Görevli Sağlık Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı (24 - 28 Kasım 2014)

 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, "Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Görevli Sağlık Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı" 24-28 Kasım 2014 tarihleri arasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım’ın katılımlarıyla Antalya ilinde gerçekleştirildi.
 
Eğitim programına, taşra kuruluşlarında görev yapmakta olan ve Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Hemşire, Fizyoterapist, Diyetisyen, Sağlık Memurundan oluşan 123 sağlık personeli katıldı.
 
Eğitim programında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım, Yaşlı Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Coşgun Gürboğa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sinan Gürsu, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden Prof. Dr. Veli Duyan, Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Doç. Dr. Nurcan Yabancı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan Mesil Aksoy ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimleri ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden katılan eğitim görevlileri yanında olmak üzere toplam 13 eğitim görevlisi tarafından eğitimler verildi.
 
Eğitimde sağlık personeline; Yaşlılara Yönelik Sosyal Politikalar ve Bakım Hizmetleri, Huzurevi ve HYBRM Sağlık Servislerinin İşlevi, İdare, Sosyal Servis ve diğer birimlerle ilişkileri, Yaşlıların Psiko-Sosyal Özellikleri ve Yaşlılarla İletişim, Yaşlılık Dönemi Sağlık Sorunları (Bedensel/ Ruhsal/ Zihinsel- Delirium- Demans), Yaşlının Sağlık Birimine Kabulü ve Değerlendirilmesi Tıbbi Takibi, Konsültasyonu, 1. Basamak Sağlık Hizmetlerinin Önemi, CPR (Arreste Yaklaşım ve Solunum, Dolaşım Desteği), Temel İlkyardım, Geriatrik Aciller, Akıllı İlaç Kullanımı, Ekip Çalışması ve Liderlik, Yaşlılarda Beslenme Sorunlarına Yaklaşım ve Diyet, Yaşlı Hakları, Yaşlı İhmal ve İstismarı- Yaşlılarda Saygın Ölüm, Yaşlının Fiziksel Rehabilitasyonu, Kamu Etiği, Sağlık Personeli ve Denetim, Disiplin konularında eğitim verilerek Yaşlı Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri değerlendirilmiştir.
 
Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görevli sağlık personeline yönelik eğitim katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilmiş ve eğitimin süreç içerisinde devamının gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.
$(document).ready(function() { $("a[rel=5486c6c3369dc57dd427446c]").fancybox({ openEffect : 'none', closeEffect : 'none' }); });