…
10 Mayıs 2014, Cumartesi

Pursaklar’da Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koştu


 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkıları ile Pursaklar Belediyesi tarafından bu yıl 8 incisi düzenlenen “Dedeler ve Neneler İkinci Bahara Koşuyor” Yarışması 11 Mayıs 2014 tarihinde Pursaklar’da gerçekleştirildi.
 
Yarışmada 50 ve üzeri yaşlardan 1.500 kişi, torunları ile birlikte kaplıca tatili kazanmak için yarıştı. Yarışma bayanlar ve erkeklerde 7 ayrı kategoride yapıldı. 51-55, 56-60, 61-65, 66-70, 71-75, 76-80, 81 ve üzeri yaş kategorilerinde yarışan yaşlılarımızın heyecanını Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Muhammet Ecevit Carti ve Avni Özkaya ile yerel yöneticiler ve çok sayıda izleyici paylaştı.
 
Yarışma Pursaklar Belediyesi Başkanlık Konağı önünden başladı. Trabzon ve Ankara yöresine ait halk oyunlarının sergilenmesinden sonra, “dedeler” Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in start vermesi ile yarışa başladı. “Neneler” de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Muhammet Ecevit Carti’nin startı ile koşuya başladılar.
 
Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşın 6 ambulansın hazır bekletildiği koşu herhangi bir problem yaşanmadan sona erdi. Büyük bir heyecan ile koşan “dede ve neneler”den derece elde edenler torunları ile birlikte kaplıca tatili kazandılar. Yapılan çekilişler sonucu belirlenen 6 anneye Anneler Günü hediyesi olarak altın verildi. Ayrıca Belediye Başkanı Çetin tarafından izleyici annelere karanfil dağıtıldı. Dereceye girenlere madalyaları Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Genel Müdür Yardımcılarımız Muhammet Ecevit Carti ve Avni Özkaya ile yerel yöneticiler tarafından takdim edildi.
 Çetin: “Değerlerimizi Unutturmayacağız”
 
Konuşmasına Anneler Gününü kutlayarak başlayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin,  yaşlıların toplum içindeki rollerine ve önemlerine vurgu yaptı. Başkan Çetin, “Toplumumuzda unutulmaya yüz tutan değerlerimiz var. Yavrularımız dedelerinden ve nenelerinden kopmuş, dede ve nenelerinin masallarına hasret kalmış durumda. İşte bizler dedeleri ve neneleri torunları ile bütünleştirmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Değerlerimizi unutturmayacağız.” dedi.
 Carti: “Politikalarımızın odağında aile var”
 
Türkiye nüfusunun yaşlanmakta olduğunu belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, “Türkiye yaşlanmakta olan bir ülke, politika ve hizmetlerimizin dizaynında bunu göz önünde bulunduruyoruz. Politikalarımızın odağında aile vurgusu var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ‘aktif yaşlanma’ ve ‘Nesiller arası dayanışma’ kavramlarına büyük önem veriyoruz. Bu etkinlikte her iki kavramı yanyana görüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik faaliyetlerde yerel yönetimlerin önemli görevleri olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda Pursaklar Belediye Başkalığının bu etkinliklerinde yanlarında yer alma talebini memnuniyetle kabul ettik.” şeklinde konuştu.
Madalya töreni sonrasında katılımcılara Kültür Bakanlığı Sanatçısı Ferman Kaya tarafından konser verildi.
 Dereceye girenler:
Kadınlar:
50-55 yaşa arası: 1. Saffet Koca, 2. Meyşure Boztepe, 3. Gülfiye Aslan
56-60 yaş arası: 1. Esme Demir, 2. Hediye Işık, 3. Senem Özten
61-65 yaş arası: 1. Bedriye Gürkan, 2. Melahat Bostancı, 3. Ülkü Bulut
66-70 yaş arası: 1. Zöhre Nakaş, 2. Naciye Açıkgöz, 3. Hanım Çelik
71-75 yaş arası: 1. Meliha Demir, 2. Fatma Çelik,
76-80 yaş arası: 1. Selime Meral, 2. Şefika Oruç,
87 yaş birincisi Emine ArslanErkekler:
50-55: 1.Şenol Özdemir, 2. Bayram Yamaç, 3. Şükrü Savaş
56-60: 1. Davut Şahin, 2. Hilmi Çiftçi, 3. Servet Üfelek
61-65: 1.Selahattin Türkmen, 2. Şahset İçten, 3. Rıza Demir
66-70: 1. Nail Nazlı, 2. Behzat İçten, 3. Hikmet Acar
71-75: 1. Ali Açıkgöz, 2. İsmet Geçkin, 3. Selami Pervan
76-80: 1. Veli Yalçın, 2. Mehmet Ünal, 3. Osman Mert
81 ve üzeri: Erdoğan Dulda.